Autor: Jaana Pikalev • 4. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikuvale müügimehele passib töövahendiks tahvelarvuti

Mobiilse müügimehe tarkvaralahendustega tegelev ettevõte KMA OÜ pakub nüüd peale nutitelefonide ja taskuarvutite rakendust ka tahvelarvutile Apple iPad.

KMA OÜ tegevjuhi Andrus Männisalu sõnul kasutab 95% müügimeeskondadest praegu Windows Mobile'i platvormil töötavaid pihuarvuteid ehk PDAsid (personal digital assistant).

Viimaste kahjuks aga räägib asjaolu, et enam neid sisuliselt ei toodeta. Seega pole samal platvormil müügitarkvaradel tulevikku.

"Julgen väita, et mõttekas on valida kas iPad või Androidi platvormil toimivad nutitelefonid ja pihuarvutid," soovitas Männisalu tarkvaraarenduste suunda arvestades.

Ta lisas, et müügimeestel, kes soovivad kasutada võimalikult väikseid seadmeid, on mõistlik soetada just Androidi platvormil nutitelefone.

"Tiimidele, kes on aru saanud, et nende töö jaoks on kasulik, kui müügimees omab tehingu tegemise ajal võimalikult palju aktuaalset infot, on sobiv valik iPad või kuni kümne tolli suurune Androidi platvormil töötav tahvelarvuti," märkis Männisalu.

Samas pole tema sõnul praegu Eestis saadaval häid Androidil põhinevaid tahvelarvuteid, mis omaks 3G funktsionaalsust, ja seetõttu on mobiilsele müügimehele hea valik Apple iPad.

Männisalu sõnul räägib iPadi kasuks mitu asjaolu. Esiteks on iPadi eeliseks suur ekraan, millel on võimalik vabalt näidata oluliselt rohkem müügiprotsessi haldamiseks vajalikku teavet.

Samuti on mugav näidata partnerile toodete pilte ja infot. Viimane tähendab, et uute toodete tutvustamiseks ei ole sel juhul vaja võtta kaasa eraldi paberkausta uute toodete piltidega, vaid neid võib näidata otse tellimissüsteemist.

Teise hea omadusena rõhutas Männisalu iPadi hinda, mis on kümnetollise ekraaniga tahvelarvuti kohta väga hea. "iPad, millel on 3G funktsionaalsus, maksab enamasti ligikaudu 30% vähem kui sama suured ja sama funktsionaalsusega Androidil töötavad tahvelarvutid," sõnas Männisalu.

Eestis algab iPadi hind 580 eurost.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077