Autor: Rivo Sarapik • 3. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva võtab linna bussifirmalt muruniitmise tööd vähemaks

Narva linnavalitsus otsustas vähendada ASiga Narva Bussiveod kevadel sõlmitud linna haljasalade hooldamise lepingu mahtu, sest linnale endale kuuluv firma ei tulnud tööga toime ja linn otsib nüüd erafirmasid, et linn korda teha.

Kui kevadel sõlmitud lepingu kogumaksumus oli üle 269 000 euro, mille eest pidi Narva Bussiveod hooldama piirilinna haljasalasid maist kuni aasta lõpuni, siis juuli lõpus vähendati selle lepingu mahtu ligikaudu kolm korda, kirjutab Põhjarannik.

Linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Tamara Luigas tõdes eile, et kahjuks ei suutnud Narva Bussiveod ootusi õigustada. “Väga kahju, et nii läks. Nad on küll juunis-juulis oma tööd mõnevõrra parandanud. Kesklinnas on rohi enam-vähem niidetud, aga näiteks bastionide ümber mitte. Ivangorodi poolt paistab Narva rohtu ja võssa kasvanuna,” nurises Luigas.

Narva Bussivedude tegevjuht Eduard East oli seda meelt, et kui linn langetas kevadel strateegilise otsuse hakata haljasalade teenust ostma linnale endale kuuluvalt firmalt, siis on ennatlik hakata mõne kuu pärast sellest taganema.

Äripäev kirjutas juuni alguses, et Narva linn sõlmis endale kuuluva ettevõttega Narva Bussiveod sisetehingu liikluskorraldusvahendite, tänavavalgustuse ja haljasalade hooldustööde tegemiseks. Suurem osa töödest on tegemata ning kaalumisel on ka lepingu lõpetamine.

Lisaks inimeste veole soovis Narva Bussiveod hakata osutama ka kommunaalteenuseid. Kuna ettevõte kuulub sajaprotsendiliselt linnale, siis kasutas linn haljasalade hoolduse lepingu sõlmimiseks riigihanke seaduse erisust, mille järgi saab linn suunata tööd sisetehinguga otse, ilma hanget korraldamata.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077