Autor: Rivo Sarapik • 2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post tuli välja oma pakiautomaatidega

Eesti Post alustas möödunud nädalal oma pakiautomaatide võrgustiku rajamisega. Augusti teises pooles tööd alustava 38 automaadi kliendile maha müümist hakkab õpetama seadmete tarnija ja teenuse väljamõtleja Poola firma.

Neljapäeval paigaldati Rakveres, Jõhvis ja Narvas esimesed ööpäevaringselt kasutatavad pakiautomaadid, augusti alguses saab seadme Kohtla-Järve. Automaadid alustavad tööd augusti teises pooles.

Pakiautomaadid tarnib Poola suurim erapostifirma Integer, mis plaanib selle aasta jooksul laieneda üheksasse Kesk- ja Ida-Euroopa riiki, lisaks Eestile ka Lätti.

Praegu kasutatakse tootja seadmeid näiteks Poolas, Venemaal, Hispaanias ja Portugalis. "Leping Eesti Postiga näitab ilmekalt, et meie innovatiivne tehnoloogia ületab mäekõrguselt konkurentide oma," kommenteeris ettevõtte peadirektor Rafal Brzoska.

Automaatide tarnija teatel koosneb postifirmaga sõlmitud leping 38 automaadist ning jääb ka optsioon võimalikele lisamasinatele. Samuti vastutab tarnija pakiautomaatide turunduse- ja teavitustöö nõustamise eest.

"Anname endale aru, et sellise teenuse klientideni viimine nõuab pikaajalist kliendi harimist. Kliendi, kes ei ole alati valmis oma harjumusi ja käitumist muutma, isegi, kui uus lahendus pakub senisest suuremat mugavust. Meil on see kogemus olemas, sellepärast sellist lepingut ka Eesti Postile pakume," lisas Brzoska.

Lepingu rahaline maht ulatub 950 000 euroni.

Postifirma teatel saab automaati välitingimustes kasutada 24 tundi ööpäevas, seadmeil on valve ning paki vastuvõtmiseks kulub 15 sekundit. Automaadist saab kasutada kõiki võimalusi saadetiste saatmiseks ja väljastamiseks – kuller, postkontor ja pakiautomaat.

Pakiautomaadid paigaldatakse üle Eesti suurematesse linnadesse enamkäidavatesse kohtadesse (kaubanduskeskused, tanklad jne). Pakiautomaate täidetakse ja tühjendatakse kaks korda päevas ning paki teekond on veebist jälgitav.

Integer on Poola suurim erapostifirma, mis teenis mullu puhaskasumit neli miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077