Autor: Rivo Sarapik • 29. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IRU kiidab mööndustega sõidumeerikute reformi

Rahvusvahelise Maanteveedude Liidu (IRU) hinnangul on Euroopa Komisjoni (EK) algatatud sõidumeerikute reform vajalik, kuid üksi tehnikast pettuste peatamiseks ei piisa.

IRU hinnangul loodab EK liigselt keerulisele ja kallile tehnikale nagu satelliitpositsioneerimine, mis ei too tingimata kaasa soovitud turvalisuse kasva ega vähenda tingimata administratiivseid piiranguid turvalisema ja efektiivsema maanteeveo suunas.

IRU sotsiaalasjade komisjoni president Georges Causse, selgitas "Manipuleerimiskindla seadmeta ei saavuta mee turvalisuse ega efektiivsuse eesmärke, mida digisõidumeerik peaks tagama. Tõhusa juurutamiseta moonutab see konkurentsi enamuse vedajate vahel, kes töötavad ELi majanduskasvu nimel ja järgivad seadusi. EK peaks seega keskenduma pettureist vähemuse, mis painutab seadusi ja võltsib sõidumeeriku andmeid."

IRU soovitab varustada seadmed kohustusliku satelliitjälgimissüsteemiga, mis teeks sõidumeeriku võltsimiskindlaks. "Kui nõudlus ja võimalus sõidumeeriku võltsimiseks eksisteerib, ei kohku petturid tagasi ka satelliidisignaali blokeerimisel. Üleminek analoogtehnikalt keerulisemale (2006. aastal) tõi kaasa keerulisema tehnika, kuid turvalisus ei paranenud. Veelgi keerulisem ja kallim tehnika ei kutsu reeglite rikkujaid korrale, küll teevad seda õnnestunud süsteemi juurutamine ja karmimad karistused võltsijaile."

IRU sotsiaalasjade üksuse juht Damian Viccars lisas, et sektor ootab ammu võimalusi paberimajanduse ja administratiivse ajakulu vähendamiseks. Nii tervitab ühendus komisjoni ettepanekut luua paberivaba ja standardiseeritud süsteem.

Loe põhjalikumaid IRU kommentaare Euroopa Komisjoni reformiettepanekule uudisele lisatud PDFist.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077