Autor: Anne Oja • 28. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene piiril seisab e-sabas ligi 3000 sõidukit

Venemaa piirile on e-sappa võtnud 2 806 sõidukit, seejuures saab piiriületust broneerida vaid 50% ulatuses piiripunkti läbilaskevõimest.

Üleeilse, 26. juuli seisuga ootas Narvas e-sabas 2227, Koidulas 224 ja Luhamaal 355 autot. Vene numbriga autosid oli registreeritute seas vaid 500, avaldas siseministeerium Äripäevale.

Tunnis on eelbroneeringute läbilaskevõimeks kavandatud Narvas 8 kohta ning Luhamaal ja Koidulas 5 kohta. Narva suunal on kavas eelbroneeritavate kohtade arvu suurendada augusti esimeseks nädalaks 10-ni, et võimaldada reisi planeerimist ka n-ö "hilistel ärkajatel" ning vähendada süsteemi käivitumisel elava järjekorra registreerimise koormust.

Viimasel hetke piiriületajad peavad endiselt seisma elavas järjekorras. Eelbroneeritavate kohtade arv tuleneb piiripunkti läbilaskevõime statistikast. Näiteks 2010. aastal ületas piiri 1,2 miljonit sõidukit mõlemal suunal kokku.

Broneering 2011. aastal toimuvale piiriületusele maksab 1 €, Narvas lisandub sellele ooteala teenuse tasu, mille suurus sõltub ootealast ja sõiduki kategooriast. Sõiduautol tuleb ootealas viibimise eest maksta  2 €.

Peale elektroonilise broneerimise tasu (1 €) ning ooteala teenuse tasu rohkem tasulisi teenuseid piiriületusel pole, kinnitas siseministeerium. Küll aga on piiriületajatel soovi korral võimalik tellida tasulist SMS teavitusteenust. Seejuures on Narva ooteala läbimine ja seal pakutavate teenuste kasutamine juba praegu tasuline.

Juulis saavad piiriületajad broneerida sobiva aja alates augustist, broneerida saab 90 päeva ette.

Läti ajakirjandus tõstis eile hädakisa, et piiriületus Eestist Venemaale muutub tasuliseks. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077