Autor: Jaana Pikalev • 27. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bookinghouse peatas airBalticu finantseisu tõttu lennufirma piletite müügi

Ühte Eesti suurimat lennupiletite vahendamisega tegelevat portaali Bookinghouse.ee haldav JSC Interneto partneris peatab ajutiselt Air Balticu piletite müügi. Tegemist on reageeringuga meedia vahendusel teatavaks saanud infole ettevõtte finantsseisu kohta.  Lisaks Eestile peatatakse Air Balticu piletite müük ka Lätis ja Leedus ning veel 9 turul,  kus JSC Interneto partneris tegutseb.

„Võttes arvesse meedia vahendusel teatavaks saanud infot finantsprobleemide kohta ning sellest tulenevat võimalust, et ettevõte võib muutuda maksejõuetuks, otsustasime ajutiselt peatada lennufirma piletite müügi, et vältida võimalike kahjusid meie klientidele. Jätkame meedia ja teiste kanalite vahendusel meieni jõudva teabe analüüsimist ning võtame edasised otsused vastu vastavalt sündmuste arengule,“ räägib JSC Interneto partneris direktor Audrius Ramanauskas.

Interneto partneris lõpetas Air Balticu piletite müügi peale seda kui avalikkuseni jõudsid Läti majandusministri sõnad, et ettevõte on tänavu esimese viie kuuga teeninud 18 miljonit latti ehk ligi 26 miljonit eurot kahjumit. Kuigi ettevõte lükkas hiljem need väited ümber ei ole suudetud esitada fakte, mis tõendaksid rahalist stabiilsust.

„Me loodame, et antud olukord leiab peagi lahenduse. Juhul kui levinud teated osutuvad alusetuteks, alustame taas ka Air Balticu piletite müüki. Oleme praeguseks palunud lennufirmalt ka finantsgarantiisid tagamaks klientide ees võetud kohustusi, kuid seni on nende andmisest keeldutud,“ lisab Audrius Ramanauskas.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077