Autor: Jaana Pikalev • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasahstani ja Eesti kaubanduskoostöö on uut hoogu saamas

Möödunud nädalal  kohtus Kasahstani transpordi- ja kommunikatsiooniminister Berik Kamaliev Astanas Eesti äridelegatsiooniga, mida juhtis Eesti suursaadik Kasahstanis Marina Kaljurand.

Kasahstani transpordivaldkonna juht informeeris Eesti delegatsiooni nende ministeeriumi töö tulemustest ja saavutatud eesmärkidest, mis said paika pandud Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi käesoleva aasta aprillis toimunud Eesti visiidi käigus. Mõlema riigi esindajad märkisid, et on rahul kaubavahetusalase koostöö kulgemisega.

Pooled tõid olulise tegurina koostöö arendamisel välja vajaduse lahendada Venemaa ametkondadega Eesti suunaliste transiitvedude takistamatu liikumise küsimus, ennekõike raudteeveoplaanide kooskõlastamise küsimus Venemaa Riikliku Raudteega. Ühiselt leiti, et parima lahenduse leidmiseks on vaja võimalikult kiiresti korraldada sel teemal kolmepoolne kohtumine.

Kohtumisel andis Berik Kamaliev Eesti suursaadikule Marina Kaljurandile üle ka tänukirja olulise panuse eest Eesti ja Kasahstani transpordi ja kommunikatsiooni valdkonna koostöö arengusse. Samuti märkis minister ära ASi Tallinna Sadam juhatuse liikmete Ain Kaljuranna ja Allan Kiili pikaajalist ja konstruktiivset koostööd transiitvedude valdkonna arendamisel Eesti ja Kasahstani vahel.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul toimusid visiidi käigus väga sisukad kohtumised Kasahhi suurettevõtetega Kazmunai Gaz, Kasakhstan Grain Company, Petro Kasakhstan jpt. ? ?Need olid kohtumised, kus räägiti juba konkreetsetest koostööplaanidest ning reaalsest kauba liikumisest lähitulevikus,“ rõhutas Kaljurand.

Eesti ja Kasahstani delegatsioonid leppisid kokku korraldada osapoolte järgmine kohtumine juba käesoleva aasta juuli esimeses pooles Tallinnas.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077