Autor: Jaana Pikalev • 17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post auditeerib endisi NLi postifirmasid kvaliteedi parandamiseks

Kirjakande kvaliteediauditite rahvusvaheliste ekspertide meeskonda kaasati ka Eesti Posti asjatundjad. Eesmärk on  üleeuroopalise kirjakandevõrgu taseme ühtlustamine ja tõstmine.

„Oma teadmisi antakse edasi peamiselt endise Nõukogude Liidu koosseisu kuulunud riikide posti-organisatsioonides," selgitas Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste. "Eesti Posti eksperdid on kõrgelt hinnatud, sest neil on ajaloost praktiline kogemus samalaadsete organisatsioonide toimimisest ja hea vene keele oskus. Lisaks oleme Euroopas oma kirjakande kvaliteediga parimate hulgas."

Praeguseks on auditeeritud Valgevene ja Moldova postisüsteemi. Mõlemas riigis on tööprotsesside tänapäevastamisel suur töö tehtud, kuid parimate Euroopa postiorganisatsioonide taseme saavutamiseks on vaja veel palju muudatusi teha. Ekspertide grupp esitas lõppraportis ettepanekud tööprotsesside parendamiseks, et pakkuda partneritele üle Euroopa ühtlast, nõuetele vastavat kirjateenust.

„Auditi käigus antud hinnangud ja ettepanekud postikande, -sorteerimise ja -transpordi ümberkorraldamiseks aitasid lühikese ajaga saavutada parema kvaliteedi madalama teenuse osutamise hinnaga,” kommenteeris tulemusi Eesti Posti ekspert Moldovas ja Valgevenes Elina Averjanova.

Auditid toimuvad postiettevõtete sooviavalduse alusel PostEuropi (Euroopa Postiorganisatsioonide Ühendus) ja Ülemaailmase Postiorganisatsiooni regionaalse koostöö raames. Veel sellel aastal on Eesti eksperdid oodatud Tadžikistani.

Eesti Post on Ülemaailmse Postiorganisatsiooni liige 1992. aastast ja PostEuropi liige aastast 1994

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077