Autor: Jaana Pikalev • 16. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST: suur osa e-poe kaupu liigub pakiautomaatide kaudu

Itella SmartPOST OÜ tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul on ettevõttel e-poodidest partnereid enam kui 800, mis on märkimisväärselt enam teistest paki kättetoimetamise teenust pakkuvatest ettevõtetest. Sõltuvalt pakutavast kaubarühmast võib SmartPOSTi kasutamine e-poe tarnevõimalusena ulatuda lausa 80%-ni kõikidest tehtavatest ostudest.

„Enamus Eesti turul tegutsevatest e-kaupmeestest pakuvad oma klientidele võimalust valida kauba kättesaamiseks SmartPOST teenus, mis on soodsaim ning mugavaim paki saatmise viis. SmartPOST on esindatud enam kui 800 kaupmehe logistikapartnerite nimistus. Kokku on Eestis E-kaubanduse Liidu andmetel umbes 1000 tõsiseltvõetavat e-poodi,“ rääkis ta. „Kuna SmartPOSTi pakiautomaadid asuvad üle Eesti, jäävad need suurele osale inimestest igapäevatoiminguid tehes mugavalt tee peale. Kuna pakiautomaadid on sageli postkontoritest märkimisväärselt kauem avatud, eelistab suur osa pakisaajaid kindlalt SmartPOSTi“.

Eelmaa sõnul eelistatakse SmartPOSTi kaudu tellida eelkõige väiksemaid kaupasid nagu raamatud, kosmeetika, ehted, rõivad. „Mõnel juhul tingib teise teenusepakkuja valiku tõsiasi, et SmartPOSTi kaudu on võimalik saata maksimaalselt 25 kg kaaluvaid ning kuni 60x60x60 cm suuruseid pakke. Seetõttu on selge, et suuremate esemete nagu näiteks mööbli, suuremate elektrooniliste seadmete ja muu taolise kohale toimetamiseks tuleb paratamatult valida mõni muu lahendus, aga pakkide koguhulgast on selliste kaupade osakaal siiski väike,“ lisas Eelmaa.

SmartPOST- i teenus käivitati 2009 aasta alguses. Tänaseks päevaks omab SmartPOST ligikaudu 30% eraisikute postipakiturust. Teenust on kasutanud 270 000 inimest ehk 20% eestimaalastest. 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077