Autor: Jaana Pikalev • 15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOSTi müügist teeniti 22 mln krooni kasumit

Arengufondi esimene investeering müüdi maha korraliku kasumiga, paar aastat kahjumit teeninud SmartPOSTi müügi pealt teeniti ligikaudu 22,3 miljonit krooni kasumit.

OÜ Cleveron müüs mullu suvel Eestis edukalt käivitatud SmartPOSTi pakiautomaatide võrgu, millesse arengufond investeeris 13,4 miljonit krooni. Ettevõtte oli pilootprojektiga oma eesmärgi täitnud ning võrk müüdi Soome ettevõttele Itella Corporation, kirjutab ettevõtte majandusaasta aruandes. Kuna müügiga läks kaasa ka senine kaubamärk SmartPOST, siis ettevõtte muutis oma ärinime Cleveron OÜks.

Müügihinda ettevõte mullu avalikustada ei soovinud, kuid aruandes deklareeris, et teenis kasumit firma tegevusvaldkonna müügist 22,3 miljonit krooni. Kuna Cleveron osutab uuele firmale tugiteenuseid, siis erakorraline müügikasum ei sisalda 1.35 miljonit krooni järeltööde ja tugiteenusega seonduvaid kulusid, mis on kajastatud erinevatel kasumiaruande ridadel.

Eelmisel aastal juulikuu viimasel päeval müüdud tegevusega läksid ettevõtte bilansist välja järgmised varad ja kohustused: rentide ettemaksed 184 740 krooni; arvutid 59 749 krooni; muud masinad ja seadmed 19 484 693 krooni; muu materiaalne põhivara 114 610 krooni; puhkusekohustus 33 707 krooni ehk kokku netovara veidi üle 19,8 miljoni krooni. Peale selle tegi Itella Corporation laenu tagasimakse OÜ Cleveron eest Swedbankile summas 7 874 110 krooni.

TASUB TEADA:

Arengufondi investeeringu suurus SmartPOSTi kokku oli 13 411 371 krooniArengufondi osaluse suurus: 15%Cleveron OÜ kaasinvestorid: Smartpost Investments OÜ-ga (omanik Arvo Nõges) ning Sibo Invest OÜ-ga (omanikud: Guido Kundla, Martin Petjärv ja Ivar Siimar). Osaluse suurus 20%, sealjuures oli 1 % osaluse hind nii Arengufondile kui ka kaasinvestorite võrdne.Allikas: Arengufond

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077