Autor: Jaana Pikalev • 10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiiruseületajate hulk on järsult suurenenud

Soojemate ilmadega on tunduvalt suurenenud kiiruskaamerate poolt avastatud kiiruseületajate hulk. Politsei tuletab liiklejatele meelde jälgida maanteedel piirkiirust ning pidada meeles, et 100 km/h on lubatud sõita vaid  teatud teelõikudel.

Kaamerate poolt avastatud kiiruseületajate arv hakkas kasvama aprillikuust ning on mais aasta esimeste kuudega võrreldes peaaegu kahekordistunud. Kui talvekuudel saadeti kiiruseületajatele kuus 3100 kuni 3800 trahviteadet, siis ainuüksi maikuu jooksul on koostatud  6590 hoiatustrahvi. Kokku on viie kuuga välja saadetud ligi 22 000 trahviteadet, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA).

PPA liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul on suvekuudele kahjuks iseloomulik kiiruseületamiste arvu suurenemine. „Paraku on suur hulk juhte, kes ohte tajumata meelega piirkiirust ületavad. Samas on ka näiteid, kus inimene lihtsalt ei pane tähele tõstetud piirkiirusega ala lõppu või jätab hooletusest  tähelepanuta teelõigud, kus on lubatud sõita kiirusel 70km/h. Seetõttu soovitab politsei nii liiklusohutuse kui ka trahvi vältimise huvides hoolikamalt jälgida liiklusmärke ning nende nõuetest kinni pidada,“ ütles Kaarepere.

Aastaringselt tuvastatakse kiiruskaamerate poolt kõige enam kiiruseületamisi Annas ja Mäekülas, kus on lubatud sõita 70km/h. Viimastel kuudel on aga palju liiklusrikkumisi avastatud ka kohtades, kus lubatud sõidukiiruseks 90km/h. Selle piirkiirusega tuleb kõige enam rikkumisi ette Pärnu-Jaagupis, Kükital ning  Pallika, Altnurga ja Nurme külades. Nädalapäevade lõikes on kõige enam rikkumisi laupäeval, järgnevad pühapäev, reede ja esmaspäev. Kellajaliselt fikseeritakse kõige rohkem lubatud sõidukiiruse ületamisi kella 15 ja 19 vahel.

Politsei tuletab sõidukijuhtidele meelde, et kiiruskaamera trahviteade saadetakse mootorsõiduki liiklusregistrijärgsele omanikule või kui registrisse on kantud vastutav kasutaja, siis sellisel juhul vastutavale kasutajale.  Füüsilistele isikutele saadetakse kirjalikus hoiatamismenetluses trahviteade posti teel tähitud kirjaga rahvastikuregistris märgitud aadressile.  Juhul, kui isik ei ela rahvastikuregistri järgsel aadressil või ei ole temale võimalik nimetatud aadressile kirja kätte toimetada, avaldatakse trahviteade Ametlikes Teadaannetes vähemalt kahel korral ning loetakse seejärel avaldamisele järgnevast päevast kätte toimetatuks. Juriidilistele isikutele saadetakse trahviteade üldjuhul Äriregistris märgitud ametlikule e-postiaadressile ning selle puudumisel registrisse kantud aadressile lihtkirjaga.

Vältimaks maksmata trahvi sundtäitmisele saatmist, on oluline, et inimese registrijärgsed andmed oleks korras, neid õigeaegselt kaasajastataks ning et saadetud hoiatustrahve tähelepanuta ei jäetaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077