Autor: Anne Oja • 8. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taskila: Estonian Air on liiga väike, et ellu jääda

Enamusoaslusega Eesi riigile kuuluv lennufirma Estonian Air on liiga väike, et ellu jääda, rääkis tänasel transpordi- ja turismikonverentsil "Aken Euroopasse" lennufirma värske juht Tero Taskila.

Lennunduse praegune seis ei näe välja väga atraktiivne, Euroopa lennuliinide jaoks on viimane aasta väga raske olnud, tunnistas Taskila lennuärist rääkides.

"Mis juhtub aga tulevikus?" küsis Taskila. Lennufirmad jätkavad ühinemist ja turud konsolideerumist, sest suuremate lennukiparkide kasutajad saavad mahuefektilt kokku hoida, vastas ta ise.

Taskila sõnul ootavad Estonian Airi ees muudatused, sest praegu on lennufirma edukaks toimetulekuks liiga väike. "Liiga väike elamiseks – peame kasvama," sõnas Taskila. Estonian Air tahab populariseerida Eestit, ja olla Eesti visiitkaart.

Samas ei saa loota riigiabile ja üheks olulisemaks võtmeküsimuseks on kulude kontroll.

Rahvusliku lennufirma tulevikku visandades ütles Taskila, et kavas on toodet lihtsustada, võrgustikku uuendada ja olla tarbijaile piirkonnas tegutsevatest lennufirmadest parim.

Taskila märkis, et 15 lennukit võimaldab lennata pea kõigisse Euroopa suurematesse pealinnadesse. Olemasolevad Bombardierid lendavad hästi, samas toob tulevik Estonian Airile kõiges kasvu.

Kasvamisel pole midagi välistatud, märkis Taskila, see tähendab, et kõne alla võivad tulla ka ülevõtmised, ühisettevõtted või liidud. Estonian Air on juba praegu kasvuteel, mida näitab ka reisijate 31%line kasv viimasel kuul, lisas ta.

"Nii lihtne see valik oligi, kas lasta Estonian Air pankrotti või mitte. Me otsustasime, et ei lase pankrotti ja võtsime Estonian Airi SASilt sisuliselt üle," rääkis konverentsil majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

"Ma usun, et kasum ja lennuühenduste suur arv on võimalik. Valitsus tahab, et Estonian Airist kujuneks kasumlik ja lennuühendusi loov ettevõte ja isegi midagi enamat," täpsustas minister. "Hakata otsima kohta siin päikese all, see on tegelikult Estonian Airi ülesandepüstitus."

Parts mainis, et riik ootab ning loodab, et Estonian Airist kujuneb Eesti majanduse jaoks oluline ettevõte ja märk, mis majandust elavdab.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077