Autor: Jaana Pikalev • 1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taskila: alustame Estonian Airiga puhtalt lehelt

Täna Estonian Airi presidendina tööd alustanud Tero Taskila võttis ameti vastu ja on põnevil, et saab lennufirma arengus keerata puhta lehe.

Logistikauudised kohtus lennufirma uue presidendiga Estonian Airi kontoris, et uurida, kuidas endine airBalticu kommertsjuht Tero Taskila üldse Eestisse sattus ja millised on tema tegevusplaanid uues ametis.

Taskila kutsusid Eesti lennufirmat juhtima peakütid. Kuna Estonian Airi olukord on hetkel väga väljakutsuv, tehti uue presidendi sõnul talle väga ahvatlev pakkumine, mille ta ka vastu võttis. "airBalticust lahkusingi seetõttu, et mulle anti hea võimalus hakata juhtima Estonian Airi, millega saan alustada täiesti puhtalt lehelt," rääkis Taskila. Teatavasti on Taskila olnud varem seotud väga mitme suure lennufirmaga, küsisime, kas tal on varem ka unistanud Estonian Airi juhiks saada.

"Mul on olnud alati unistus saada lennufirma tegevjuhiks. Ma olen varem ka mõnest pakkumisest loobunud, aga see (Estonian Airi presidenti koht - toim.) oli minu jaoks hea pakkumine," sõnas ta.

Veelgi enam, ta ütles, et on otsinud ammu kohta, kuhu perega elama asuda ning on veendunud, et Eesti on selleks sobiv koht. Eesti keele oskuse kohapealt vabandas Taskila, et tema sõnavara ei ole veel suur, kuid alates selle nädala algusest on ta aktiivselt õppima asunud ja kuulab eesti keelt õppekassettidelt.

Esimene asi, mille uus president ette võtab on uue strateegia väljatöötamine. Seoses sellega avalikustas ettevõte täna ka uue kampaania “Minu Estonian Air”, milles nad tahavad saada võimalikult palju tagasisidet nii lennufirma kasutajatelt kui ka partneritelt.

"Strateegiast ma veel täna konkreetselt rääkida ei saa, sest seda hakkan alles välja töötama. Tagasiside, mis meile antakse on üks oluline alus, millele strateegia väljatöötamises toetuda tahan," rääkis Taskila. Ühes on ta aga kindel, see on asjaolu, et Estonian Air on väike firma ning edukuse nimel peab firma suuremaks kasvama. "Seda me veel ei tea, kas kasvame suuremaks sihtkohtade suurendamise või millegi muu arvelt, aga kasvu eesmärgi oleme endale seadnud," rõhutas Taskila.

"Estonian Air väljus tugevana ajaloo suurimast kriisist, mis mõjutas kogu lennundust, ja on heal positsioonil äri laiendamiseks. Me alustame liinivõrgustiku arendamisega, et pakkuda senisest rohkem otseühendusi Eestist ja Eestisse. Et olla oma tegevuses edukad, peame saama paremateks kuulajateks ja tegutsema mõistlikult, et hoida tasakaalu ootuste ja reaalsete võimaluste vahel,” selgitas Taskila.

Tuleval nädalal 8. juunil teeb Taskila Estonian Airi lähematest plaanidest ettekande. "Olge valvel, võib-olla saame juba järgmine nädal teatada positiivseid uudiseid näiteks uute sihtkohtade kohta,"  vihjas Taskila.

KES ON KES Taskila alustas oma lennundusalast karjääri Finnairis, töötades firma mitmetes olulistes divisjonides, nagu maapealne teenindus, IT ja liinivõrgu planeerimine, suundudes edasi vanemkonsultandiks firmasse Lufthansa Consulting.Tero Taskila on sage esineja konverentsidel, seminaridel ja ülikoolides strateegia ning kommertsteemadel. Ta annab regulaarselt loenguid strateegia arendamise, odavlennufirmade ja lennufirma optimaalse ärimudeli küsimustes Suurbritannia ja Lähis-Ida ülikoolides (London City University). Taskila annab regulaarselt loenguid ka Saksamaa ülikoolis (Bad Honnef Fachhochschule, Private University for Masters Degree in Hospitality and Air Transport Management).   Lahedad ideed (Cool Ideas)- ettevõte, mis pakub abi analüüside tegemisel ja loengute pidamisel meediaettevõtetele, ülikoolidele ning erialaliitudele lennundusvaldkonna juhtimise ja strateegia alal. Lisaks pakub firma juhtimise ja konsultatsiooniteenused alustavatele ettevõtetele. : lugemine, jäähoki ja juhendamine

Tero Taskila CV

Tero Taskila (36), on lennunduses töötanud 14 aastat.Haridus

- Londoni City University, UKTaotleb doktorikraadi lennunduse alal (lennutranspordi juhtimine)Väitekiri: optimaalne ärimudel keskmise- ja lühimaa vedajatele (lõpetamisel)-Londoni City University, UKMagistrikraad lennunduses (lennutranspordi juhtimine)Väitekiri: maapealse teeninduse sünenergia erialaliitudes-Northern Colorado Ülikool, Greeley, USATeaduskraad ärijuhtimisesKarjäär

Hiljem töötas ta lennufirma Gulf Air peastrateegina ning alates 2009. aastast kuni Estonian Airi siirdumiseni lennufirma airBaltic kommertsjuhina.Erialane tunnustus

Kõrvaltegevused

Hobid ja harrastused

Allikas: Estonian Air

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077