Autor: Jaana Pikalev • 27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma juhtiv logistikaettevõte huvitatud koostööst Eestiga

Eesti logistikaettevõtjad kohtusid Korea suurima transpordifirma esindajatega, kes on huvitatud mitmest Eestist Kesk-Aasiasse liikuva konteinerrongi kasutamise võimalusest.

Eesti logistikaettevõtjad külastasid täna ettevõtet Hanjin Group, mille kooseisu kuuluvad Korea suurimad transpordifirmad Hanjin Shipping, Hanjin Transportation ja Korean Air.

Logistikaklastri delegatsiooni juhi Andres Valgeristi sõnul võeti eestlased vastu väga kõrgel tasemel - võõrustajate seas olid Hanjini asepresident J.S. Choi, välisturgude asepresident Ki Young Lee, Korean Airi peadirektor Bryan R. Yoo ja kaugvedude arendusdirektor Sang-Hun Park.

EVR Cargo juhatuse esimehe Jaanus Paasi sõnul olid Hanjini asepresidendid huvitatud mitmest Eestist Kesk-Aasiasse liikuva konteinerrongi kasutamise võimalusest.

Paasi sõnul arutati läbi Eesti sadamate tulevate Korea kaupade transiiti konteinerrongiga Kasahstani ja Usbekistani, aga ka Moskvasse. Samuti USA vägede varustamist Afganistanis Ameerikast tuleva kaubaga.

„Hetkel käib Eestist konteinerrong Afganistani koostöös laevafirmaga APL ja on reaalne võimalus kaasata täiendavaid kaubamahte Ameerikast läbi Eesti transiidikanali,“ selgitas Paas.

„Hanjini välisturgude asepresident Ki Young Lee avaldas soovi külastada lähikuudel isiklikult Eestit, et tutvuda meie pakutud võimalustega,“  lisas Paas.

Valgeristi sõnul on oodata Tallinnasse Hanjini kõrgetasemelist delegatsiooni, kelle siinviibimist asub korraldama Eesti Logistikaklaster.

TASUB TEADA: Hanjin Transportation asutati 1945. aastal ja selle esimeseks suurimaks kliendiks oli USA armee, kes kasutas Hanjini teenust kaubaveoks Koreasse ja Vietnami. on Korea suurim mereagentuur ja maailma esikümnesse kuuluv konteinerkauba vedaja. on Lõuna-Korea suurim lennufirma, mille cargo divisjon teenindab 130 linna 45 riigis. üle maailma kokku 78 ettevõtet, kus töötab üle 25 600 inimese.

Hanjin Shipping

1962. aastal asutatud Korean Air Lines

Tänaseks päevaks kuulub Hanjin Group’i

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077