Autor: Jaana Pikalev • 24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti lennufirma Avies hakkas teostama liinilende Rootsi

Allan Sollile ja Priit Piilmannile kuuluv äri- ja tellimuslendude operaator Avies avas kaks uut lennuliini Tallinna ja Jönköpingi ning Jönköpingi ja Stockholmi vahel.

Rootsi lende opereerib Avies lennuettevõtte Flyglinjen egiidi all, kelle poolt on korraldada ka piletimüük antud liinidele.

„Rootsi liinilendude avamine sel kevadel on Aviesi esimene samm tegevuse laiendamiseks Skandinaavia turul. Järgmistest Skandinaavia liinilendudest plaanime teatada juba lähinädalate jooksul,“ lausus Aviesi tegevjuht Allan Soll.

Lennud Tallinnast Jönköpingisse toimuvad pühapäeviti, Jönköpingist Tallinnasse reedeti. Lennud Stockholmi ja Jönköpingi vahel väljuvad argipäeviti kaks korda päevas mõlemas suunas. Rootsis baseerub Aviesi lennuk Jönköpingis, Stockholmi lende sooritatakse Bromma lennujaamast. Rootsi liini teenindab Aviesi lennuk Jetstream 32, mis läbis enne liini avamist põhjaliku hoolduse.

„Meie selle aasta strateegiline eesmärk on panustada liinilendude arendamisesse, seda nii rahvusvahelisel kui ka siseriiklikul tasemel. Mullu suvel tegi lennureisijate arv Tallinn-Kärdla-Tallinn liinil ajaloolise rekordi, sel aastal kavatseme reisijate arvu veelgi kasvatada. Aviesi prioriteediks oli ja jääb klientide rahulolu, seega jätkame kõigile reisijatele kvaliteetse ja ohutu teeninduse pakkumist,“ ütles Soll.

Eesti lennuettevõte Avies on üks suurimaid äritellimuslendude operaatoreid Baltikumi ja Põhjamaade regioonis. AOC sertifikaadi alusel opereerib Avies kolme ärilennukitüübiga alates turboprop Jetstream’ist kuni kesksuuruse Hawker 750-ni, kattes sellega laia äriklientide vajaduste spektri. Lisaks tellimuslendudele teenindab Avies ka siseriikliku Tallinn - Kärdla lennuliini. Ettevõtte juhtkonna kontrolli all olev Avies on asutatud 1991. aastal.

Avies ASi omanikud on Äripäeva Rikaste TOPist tuntud ärimees Priit Piilman ja Allan Soll.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077