Autor: Jaana Pikalev • 19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toyota Euroopa tehased hakkavad juunist jälle täisvõimsusel tootma

Toyota Motor Europe (TME) teatas täna, et Euroopas hakatakse sõidukeid tootma maavärinaeelses mahus juba juunis, sest Jaapanis lahenesid osade tarnimisega seotud probleemid.

„See on meie klientide ja meeskonnaliikmete jaoks suurepärane uudis,” sõnas TME president ja tegevjuht Didier Leroy. „Soovin tänada meie tarnijaid, kes nägid maavärinast põhjustatud tarneprobleemide lahendamisega palju vaeva, ning meie kliente, kes olid kannatlikud ja mõistvad,” lisas ta.

„Kuigi see katastroof on Jaapani majandust ja Toyota tegevust suuresti mõjutanud, teeme probleemide lahendamiseks kõik endast oleneva,” kinnitas Leroy. „Euroopas on meie tootevalik suurepärane ja turunõudlus suur. Seepärast kavatseme teha kõik, mis võimalik, et kriisieelne olukord taastada ja eelmisest aastast paremad müügitulemused saavutada. Usun, et pingutamine müügi, kasumi ja turuosa suurendamise nimel on parim viis toetada sellest kohutavast sündmusest taastuvat Jaapanit.”

Nüüd, kui tavaline tootmismaht taastub ja Toyota Motor Corporation teatas eelmisel nädalal oodatust varem tootmise suurenemisest Jaapanis, võivad Toyota kliendid peagi arvestada Euroopas ja Jaapanis toodetud sõidukite harjumuspärase tarneajaga.

Tehased, kus 1. juunil täisjõul tootmine taastatakse, on järgmised: Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK Burnastonis ja Derbyshire’is, kus toodetakse Avensiseid, Auriseid ja Auris HSDsid, ning Deeside’is ja Flintshire’is, kus toodetakse mootoreid), Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT, kus toodetakse Auriseid ja Versosid) ning Toyota Motor Industries Poland (TMIP, kus toodetakse mootoreid). Toyota Motor Manufacturing France (TMMF, kus toodetakse Yariseid) on juba teatanud tavapärase tootmise taastamisest 16. mail. TME muutis ajutiselt tootmismahtu aprilli lõpus ja mais.

Toyota Motor Europe müüs 2010. aastal 808 311 Toyota ja Lexuse sõidukit ning plaanib 2011. aastal müügitulemusi suurendada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077