Autor: Jaana Pikalev • 19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post: Express Postiga ühinemise protesti taga on Itella ärihuvid

Eesti Posti juhatuse liikme Aavo Kärmase sõnul on Eesti Posti ja Express Posti ühinemise vastase protesti algatajaks Itella, kel endal on huvid siinsel postiturul.

Seitse suurkirjasaatjat esitasid Konkurentsiametile vastuväite Eesti Posti soovile osta konkurent Express Post. Kliendid näevad postiuru konkurentsist paranenud teenuste kvaliteeti, kuid pelgavad selle taandumist.

Eesti Posti juhatuse liikme Aavo Kärmase sõnul pole hinnatõusu kartuseks mitte mingisugust alust. Tegelikult peab ta protesti õhutajaks Itellat, kellel on samuti huvi olnud Express Postiga ühineda.. „Ma ei tea, kas on protestis tehtud ühisavaldus või eraldi. Küll mul on sellist infot, et kui koondumisteade välja tuli, siis oli Itella täpselt samal päeval esimene, kes sellele kõige valulisemalt reageeris,” rääkis Kärmas. Temale teadaolevalt on ka ettevõtteid üles kutsutud protesti avaldusega liituma.

"Ei soovi kiskuda turuosaliste vahel riidu, meie sõbralik eesmärk on konkurentsi säilimine. Konkurentsi kadumist ei soovi keegi. Kõik ettevõtted, kes alla kirjutasid, on suurkirjasaatjad ning ärikirjade saatmise hinna tõus mõjuks ka nende teenuse hinnale. Keegi ei ole kulude kasvust huvitatud," kommenteeris konkurent Itella Informationi tegevjuht Karl-Eric Schneider protesti.

”Selgelt on Itellal oma ärihuvid Eestis. Minule teadaolevalt on Itella soovinud ka ise Express Posti osta,” sõnas Kärmas ning lisas, et mõistab ettevõtte säärast käitumist. Küll aga peab ta põhjendamatuks hirmu ning probleemi, et peale Eesti Posti ja Express Posti ühinemist peaksid hakkama hinnad tõusma. ”Ei, hinnatõus ei oleks jätkusuutlik tegevus selles suunas,” rõhutas Kärmas.

Konkurentsiamet otsustab täna, kas Eesti Posti ja Express Post saavad ühinemiseks loa.

Pikemat intervjuud Eesti Posti juhatuse liikme Aavo Kärmasega saad lugeda eile avaldatud värskest Logistika kuukirjast.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077