Autor: Jaana Pikalev • 17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DHL soetas 13 reisilennukit, mis ehitatakse ümber kaubaveoks

DHL Express, ülemaailmne rahvusvaheliste kullerteenuste pakkuja, uuendab oma Euroopa lennukiparki, et suurendada efektiivsust ja vähendada õhusaastet. Ettevõte omandas kolmteist Airbus A300-600 reisilennukit, mis ehitatakse ümber kaubaveoversioonideks Saksamaal Dreseni ettevõtte EADS Elbe Flugzeugwerke poolt.

Uued lennukid võetakse kasutusele 2013. aasta alguseks ning need asendavad vanemaid, A300B4-200 tüüpi lennukeid, mille kasutusaeg hakkab lõpule lähenema.

DHL Express Network Operations Europe tegevjuht Bryan Jamison ütles, et A300-600 tüüpi lennukid on oma lennuulatuse poolest väga atraktiivsed ja sobivad väga hästi nende Euroopa lennuliinide võrgustikku. "Uute lennukite kasutuselevõtmine aitab meil paljudeks tulevasteks aastateks tagada kindla ja täpse teenuse meie klientidele, viies meid samal ajal väga suure sammu lähemale meie eesmärgile vähendada meie CO2 emissiooni 30% võrra aastaks 2020,“ lisas Jamison.

Oma eelkäijaga võrreldes kasutab A300-600 täiesti uut ja kaasaegset tehnoloogiat. Selle 49-tonnine kandevõime on viis tonni suurem kui A300-B4-200 tüüpi lennukil, samal ajal kui lennukaugus on 900 kilomeetrit suurem ja kütusekulu 20% väiksem. Lennuki sisemõõdud ja lastiruumi uste suurus on eelkäijaga samad, mis tähendab, et samade laadimisprotseduuride tõttu ei teki täiendavat koolitusvajadust töötajatele, kes lennukisse kaupa laevad.

Esimese lennuki ümberehitusega alustatakse juuni alguses ning see on plaanis DHLi Leipzigi sorteerimiskeskuses kasutusse võtta oktoobris. Kõik 13 lennukit on planeeritud DHLi lennuliinide võrgustikus kasutusse võtta 2013 aasta alguses.

DHL tugevdab pidevalt oma ülemaailmset teenindusvõrku, kasutades oma klientide saadetiste transportimiseks Euroopas 92 lennukit, mis tagab ekspressteenust pakkuvate ettevõtete seas Euroopas parimad ühendused. Ülemaailmselt ühendab DHLi teenindusvõrk 250 lennuki abil rohkem kui 500 lennujaama.

TASUB TEADA;

-A300-600 lennukid asendavad A300B4-200 mudelid 2013 aasta alguses- Suurem kandevõime ja lennukaugus vähendavad kütusekulu ja CO2 saastet 20% võrra

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077