Autor: Rivo Sarapik • 11. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriauto tanklaks saab peagi soovi avaldada

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul hakkab riik elektriautode tankimise võrgustiku operaatorit otsima lähikuudel. Samuti hakatakse kuu jooksul otsima tanklate võimalikke asukohti.

"Võib-olla selle nädala lõpus või järgmine nädal on meil võimalik elektriautode toetusmeetme määruse eelnõu anda Eesti avalikkusele arutamiseks. Kui see arutelu kulgeb sujuvalt, siis tahaksime seda meedet avada augustis, võib-olla septembris. Sama tempo on ka infrastruktuuriga, täna käivad infrastruktuurialased ettevalmistused," kommenteeris Parts eile Riigikogu ees esinedes.

Ministri sõnul otsitakse huvilised nende kiirlaadimispunktide paigaldamiseks kolmes erinevas asukohas - maanteedel, väikeasulates ja linnades. "Kokku on rahalisi vahendeid 250 kiirlaadimispunkti osas, nad on tänaseks suurusjärgus enam-vähem jagatud nende kolme võimaliku erineva kasutuskoha seisukohast. Kuu jooksul peaks tulema välja avalike üleskutsetega, et leida neid sobivaid kohti."

Probleemiks võib tema sõnul osutuda see, kui soovijaid saab olema rohkem kui planeeritud laadimiskohti. "Valmistame ette ka hanget nende laadimiskohtade tulevase operaatori leidmiseks. Ma arvan, et kuna tempod on võrdlemisi kiired, siis sündmused peaks hakkama juhtuma lähikuudel," lisas Parts.

Valitsus kiitis märtsi alguses heaks kasutamata saastekvoodi ühikute müügi Jaapani konglomeraadile Mitsubishi Corporation. Tehingu tulemusena rajatakse 2012. aasta lõpuks kogu Eestimaad kattev elektriautode laadimise taristu ning meie teedele lisandub tuhatkond uut elektriautot. Pooled neist jõuavad sotsiaaltöötajateni tänavu detsembris.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077