Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aljas: lahkun hea tundega

Juunist ametist lahkuv Estonian Airi president Andrus Aljas ütleb, et lahkub lennufirmast hea tundega.

Küsimustele vastab Andrus Aljas.

Miks lahkuda otsustasite?

Ettevõtetes on areng enamasti tsükliline. Estonian Air on praegu uue tsükli alguses – ettevõte on juhitud edukalt läbi majanduskriisi ning efektiivse ja paindliku organisatsiooni ja uute lennukite näol on olemas hea baas edasiseks arenguks. See on nii minu kui ettevõtte jaoks väga loogiline koht muutusteks ja edasi liikumiseks.

Kas lahkumine on Andrus Aljase või ettevõtte nõukogu otsus?

Tegemist on pooltevahelise kokkuleppelise otsusega.

Mis tundega lähete?

Lahkun hea tundega. Olen Estonian Airi juhatuse liige olnud viis aastat - nii pikalt ei ole enne mind ükski juhatuse liige ettevõttes töötanud. Tööstusharu erilise pinge ja turbulentsi tõttu on viis aastat lennunduses väga pikk aeg, aga ma olen nautinud seda aega ja kõiki väljakutseid.

Kas lennufirma juhatuses tuleb veel muutusi?

See sõltub eeskätt ettevõtte nõukogu otsustest, aga kiireid muutusi ei oska küll prognoosida. Meil on ettevõttes väga kompetentne tiim.

Millised on te edasised plaanid?

Ka maikuu jooksul on vaja ettevõttes palju ära teha. Kuna ma ei ole juba väga mitu aastat puhanud korraga rohkem kui kaks nädalat, siis on hea pärast seda ennast välja puhata. Edasised plaanid selguvad suve jooksul.

Mida loete tehtust oma suurimaks saavutuseks?

Seda, et me oleme ellu jäänud ja edukalt läbinud majanduskriisi, mis oli lennufirmade jaoks ülimalt keeruline aeg. Samuti täitsime me nii 2009. kui ka 2010. aasta kõige olulisemad eesmärgid. Ning väga eriline tunne on ja jääb mulle seoses uute lennukite tulekuga selle aasta alguses. Tänaseks on uued lennukid efektiivsuse tõusu tõttu oma eluõigust juba ka tõestanud.

Millest on kahju?

Võib-olla vaatest oma kontori aknast – see avaneb täpselt Tallinna lennujaama maandumisrajale ning lennukite õhkutõus ja maandumine tekitavad minus endiselt väga erilise tunde. See ei ole nende viie aasta jooksul muutunud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077