Autor: Rivo Sarapik • 5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kvoodimüük toob revolutsiooni Tallinna ühistransporti

Eesti müüb 45 mln euro eest saastekvooti Hispaaniale. Saadava tulu eest saab Tallinn nelja aasta pärast uued trammid.

"Tegemist on väga hea tehinguga. See toob revolutsiooni Tallinna ühistransporti," kommenteeris tänasel valitsuse pressibriifil peaminister Andrus Ansip.

"Kõik need, kes on erinevates ELi pealinnas õhanud, millal moodsad ja sööstlikud trammid Tallinna jõuavad, neile teadmiseks, et tänase kokkuleppe tulemusel saab see liinil 4 ära tehtud," lisas keskkonnaminister Keit Pentus. "Praegu on Tallinna trammide keskmine vanus 25 aastat ja üsna eakate trammide puhul eelistavad paljud ühistranspordile autot ja tulemuseks see, mida tipptundidel Tallinnas näeme. Selle tehingu eesmärk on tuua enam inimesi ühistransporti."

Hankega ostetakse 15-16 trammi. "Täpset arvu täna ei tea, samuti ka trammide täpset väljanägemist. Need selguvad hanke käigus," selgitas Pentus. "Miks just liin nr 4? Läbib linnas mitu käidavat kohta südalinnas, ka turgu ja bussijaama ning liini pikkus üle 16 kilomeetri."

Trammid on varustatud uusima energiatõhusa tehnoloogiaga, näiteks pidurdusenergiat salvestava süsteemiga, mis aitab heitmeid maksimaalselt vähendada.

Lepingu kohaselt hakkavad uued trammid kasutama vaid taastuvatest allikatest toodetud elektrit.

Uute trammide programmi töötasid välja saastekvoodi müügimeeskond, Tallinna Transpordiamet, Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. Trammide soetamiseks korraldab hanke Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise AS.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077