Autor: Kadrin Karner • 20. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet otsis Mõisa kütusefirma läbi

Eile toimus tunde kestnud maksu- ja tolliameti läbiotsimine ekspankur Jüri Mõisa osalusega kütusefirmas Letofin Trading OÜ. Kohale oli toodud ka K-komando, rääkis Mõis aripaev.ee-le.

„Ma ei tea, mida nad täpselt otsisid. Väga jutukad nad ei olnud,“ vastas Mõis küsimusele, mida siis eile Letofin Tradingust otsiti. Ärimees kinnitas, et teadlikult ja tahtlikult ettevõte kindlasti mingit kuritegu toime pannud ei ole.

Samuti märkis ta, et usaldab Eesti jõustruktuure ja kinnitas, et täna maksu- ja tolliamet mingit uut infot seoses läbiotsimise ja kahtlustusega edastanud pole.

K-komando kaasamist läbiotsimisse nimetas Mõis muljetavaldavaks jõudemonstratsiooniks, kus nn hambuni relvastatud üksus toodi läbiotsimist valvama.

Mõisa sõnul seisneb kahtlustus valeandmete esitamises toiduõli ostutehingu maksudeklaratsioonis. Läbiotsimine kestis eile hommikust kuni hilise pärastlõunani. Kaasa viidi dokumente. Kinni peeti kaks firma juhatuse liiget.

Letofin Trading juhatusse kuuluvad äriregistri andmetel Leonid Eivin, Mark Eivin ja Sander Maasik. Jüri Mõis on ettevõtte üks omanikke ja nõukogu liige.

Ettevõtte omanikeringi kuuluvad veel juhatuses olev Sander Maasik, Leonid, Larissa ja Mark Eivin, Jevgeni Kostjutsenko, Jurij Strugovec ja Jevgeni Sergejev. 

Letofin Trading loodi 2003. aastal ja ettevõttes töötab 15 inimest.

Ettevõte oma 2010. aasta majandusaast aruannet veel esitanud pole, kuid 2009. aasta aruande kohaselt tegeleti lisaks vedelkütuse hulgimüügile ka rapsiõli hulgimüügiga.

Ettevõtte 2009. aasta puhaskasum oli ligi 1,5 miljonit krooni (2008: 1,7 miljonit krooni).

2009. aastal realiseeris Letofin Trading OÜ 50 306 tonni naftatooteid, 20 321 tonni rapsiõli, 16 803 tonni biodiislit ja 197 tonni vedelgaasi. Müügitulu sellest oli 0,79 miljardit krooni (2008: 2,2 miljardit krooni).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077