Vopak E.O.S. käitles ligi 10% rohkem naftasaadusi

Vaatamata rasketele talvistele ilmastikuoludele ning Läänemere jäätanud suurele  külmale suutis Vopak E.O.S. käidelda 2011. aasta esimese kolme kuuga ligikaudu kümme protsenti rohkem naftasaadusi kui aasta varem, teatas ettevõte.

Käibe suurendamine õnnestus tänu korralikule logistikasüsteemile, mis ühendab sujuvalt raudtee ning terminalide tegevuse. Suurt rolli mängis ka hästi koordineeritud koostöö oma võtmeklientide ning partneritega logistikataristus.

Aegade üks külmemaid talvesid tõi kaasa rekordilise lumesaju ning pani tõsiselt proovile Läänemere piirkonna eksporditerminalid, mis pidid tagama naftasaaduste katkematu käitlemise.

Kuna Venemaa naftatoodang suureneb ning sealne kodumaine tarbimine väheneb, ei jäänud naftatöötlemistehastel rasketes navigatsioonitingimustes muud üle, kui loota pea täielikult raudteetranspordile. Muuga sadamas tegutsev Vopak E.O.S. käitles ka lõppenud talvel suure osa Venemaa naftatöötlemistehaste ekspordist.

Tegelikult on Vopak E.O.S.i usaldusväärne ja stabiilne tegevus kuni 1000 raudteetsisterni käitlemisel juba aastaid tähendanud rafineerimistehastele turvalist ekspordikanalit. Isegi kõige karmimal talvel ei pea Vopak E.O.S.i kliendid kartma, et tuhanded külmunud masuudiga tsisternvagunid jäävad raudteele toppama, mis sunniks rafineerimistehaseid oma toodangut piirama.

Vopak E.O.S.ile kuuluv raudteefirma E.R.S. hoolitseb Vopak E.O.S.i rongide liikumise eest Eestis ning mängib kahtlemata suurt rolli tsisternvagunite katkematus voolus terminalidesse. Peale selle täiendavad üksteist 346 tsisternvagunite laadimiskohta ning terminalide üle miljoni kuupmeetrine kogumaht.

Ust-Luuga sadama areng ning ambitsioon saada Loode-Venemaa suurimaks tööstussadamaks suurendab oluliselt Läänemere piirkonna käitlemismahte ning kasvatab konkurentsi eri kaupade veol piirkonnas. Vopak E.O.S. arvab, et Läänemere piirkonda jõudvad toornafta ning naftasaaduste kasvavad kaubavood pakuvad piirkonnas uusi võimalusi näiteks ladustamiseks.

Kuna naftasaaduste ekspordinõudlus on viimastel aastatel märkimisväärselt tõusnud, näiteks kasvas tumedate naftasaaduste sektor viie aastaga 50%, on oodata, et Ust-Luuga avaldab positiivset mõju Vopak E.O.S.i tegevusele ning rollile pakkuda Venemaa naftatööstusele püsivat käitlemisvõimekust.

Vopak E.O.S. jätkab järk-järgult investeeringuid terminalivaradesse, parandades seadmeparki ja kasvatades nii raudteetsisternide tühjendamise kui ka ladustamise võimekust. Arvestades üha süvenevat suunda, et Vopak E.O.S. ka tühjendab tankereid, kaalub ettevõte täiendava süvaveekai rajamise võimalusi.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,59 0
Brasiilia reaal BRL 4,33 0
Bulgaaria leev BGN 1,95 0
Filipiinide peeso PHP 59,96 0
Hiina jüaan CNY 7,73 0
Hongkongi dollar HKD 8,91 0
Horvaatia kuna HRK 7,42 0
Iisraeli seekel ILS 4,18 0
India ruupia INR 80,93 0
Indoneesia ruupia IDR 16139,72 0
Islandi kroon ISK 137,00 0
Jaapani jeen JPY 124,21 0
Kanada dollar CAD 1,52 0
LAV rand ZAR 15,86 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1284,33 0
Malaysia ringgit MYR 4,69 0
Mehhiko peeso MXN 21,77 0
Norra kroon NOK 9,77 0
Poola slott PLN 4,28 0
Rootsi kroon SEK 10,25 0
Rumeenia leu RON 4,76 0
Singapuri dollar SGD 1,54 0
Suurbritannia nael GBP 0,88 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,47 0
Tai baht THB 36,08 0
Tšehhi kroon CZK 25,62 0
Türgi liir TRY 6,06 0
Ukraina grivna UAH 31,50 0
Ungari forint HUF 317,88 0
USA dollar USD 1,14 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,68 0
Valgevene rubla BYN 2,44 0
Vene rubla RUB 75,51 0

Valdkonna töökuulutused

VENIPAK EESTI OÜ otsib MÜÜGIESINDAJAT

Venipak Eesti OÜ

24. jaanuar 2019