Autor: Jaana Pikalev • 18. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga CT on oluliselt kasvatanud Venemaa suunalisi konteinervedusid

Käesoleva aasta I kvartalis laadis Muuga CT oma raudteeterminalis konteinerrongidele  7771 TEU-d kaupu. Rekordiline kaubakogus moodustab 96,5% kogu AS EVR (Eesti Raudtee) poolt veetud konteinerite kogumahust käesoleva aasta I kvartalis. Eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes on veoste juurdekasv 87.89% .

2008 aastal AS Muuga CT poolt tehtud investeeringud kaasaegse laadimistehnikaga varustatud ja konteinerrongide laadimiseks spetsialiseeritud raudteeterminali rajamisse on  ennast õigustanud. Kaupade sujuv liikumine konteinerterminalist otse raudteele annab tunnistust ka AS Muuga CT ja AS EVR vahelise koostöö paranemisest. Kliendid hindavad Muuga CT kaudu kulgevat kiiret ja paindlikku logistilist tarneketti, raudteed mööda kulgeva konteinerkaupade transiidi voog näitab jätkuvat kasvutendentsi.

"Meie raudteeterminali tehnilise võimekuse juures suudaksime laadida ööpäevas kuni 4 konteinerrongi kuid paraku reaalselt laadime vaid 1,5 rongi ööpäevas," selgitas Muuga CT juhatuse liige Meelis Pihel. "Füüsilise laadimistööga saavad vedaja ja terminal hakkama tõrgeteta, kuid protsess toppab meist mitte sõltuva klientidepoolse dokumentide vormistamise juures. Arvude keeles tähendab see seda, et AS Muuga CT teostab rongi laadimisoperatsioonid kuni 4 tunniga. Kaubadokumentide vormistamisele millega tegelevad kaubasaatjad, kulub aga 10- 15 tundi. Kogu selle aja seisab rong lihtsalt terminalis, kuna AS Muuga CT raudteeterminal asub vabatsoonis, siis ei saa rongi ka ajutiselt paigutada teistele teedele, et vabastada terminali laadimisteed järgmisele konteinerrongile."

11.04.2011 allkirjastasid AS Muuga CT ja AS EVR Cargo tehnoloogilise koostööleppe millega veelgi paraneb operatiivtöö konteinerplatvormide etteandmisel ja äraviimisel AS Muuga CT raudteeterminalis. Sama leppe teiseks eesmärgiks on rohkem suunata kliente AS EVR Cargo ja AS MCT vahelisse elektroonilisse andmevahetussüsteemi, et lihtsustada ja kiirendada seni kaupade sujuval liikumisel "pudelikaelaks" olnud kaubasaatedokumentide vormistamist.

Muuga Konteinerterminal (Muuga CT) kuulub 100% Eesti kapitalil põhinevasse transiidiettevõtete kontserni Transiidikeskuse AS, mille koosseisu kuuluvad veel universaalne operaatorfirma AS Refetra, professionaalselt tööjõudu vahendav OÜ Varumees, kaubandusfirma TK Eurotrade ning vanarauda käitlev sidusettevõte Baltic Scrap Terminal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077