Autor: Jaana Pikalev • 8. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ asub uurima Läänemere regiooni õhutranspordi sektori arengut

Tallinna Tehnikaülikooli ärikorralduse instituut hakkab Läänemere piirkonnas uurima kuidas arendada lennukauba sektorit ja levitada parimaid praktikaid.

Projektiga "Improvement of the air cargo transport sector, Baltic.AirCargo.Net“. soovitakse vähendada regionaalsete lennujaamade isoleeritust ja parandada nende koostööd, aidata rahuldada viimastel aastatel muutunud tööstuse logistikavajadusi konkureerimaks paremini rahvusvahelistes tarneahelates ja parandada õhutranspordi funktsionaalsust. Veel on uurimisprojekti märksõnadeks uued ärimudelid lennukaubaveos ning vajaduste kaardistamine efektiivsemate IKT lahenduste kasutuselevõtuks.

Projekti kaugem horisont on parandada „suurema pildi” kaudu Läänemere piirkonna ligipääsetavust, selgitada välja olulisimad sektori pudelikaelad, informeerida valitsusi prioriteetsete investeeringute vajadusest ning suurendada kohalike ettevõtete potentsiaali konkureerida rahvusvahelistes tarneahelates.

„Transpordiküsimused on regioonis problemaatilised, sest Läänemere piirkond on muust Euroopast suhteliselt kaugel ning laiema globaliseerumise positiivne efekt on siia jõudnud vähem kui maailma suurte lennundustsentrite ümbruses.  Samuti mõjutavad siinset sektorit oluliselt rohkem trendid maailma majanduses ning nagu kõik teavad, on lähiaastatel need mõjud olnud negatiivsed “ ütles TTÜ külalisprofessor ja Wismari ülikooli professor Gunnar Prause.

Rohkem kui 3 miljoni euro suuruse finantseeringuga projekti toetab  Läänemere programm. Lisaks TTÜle osaleb projektis veel  13 partnerit üheksast riigist. Projekti juhib Wismari ülikool ning projekt kestab 2013. aastani.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077