Autor: Jaana Pikalev • 1. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osula investeerib 5 miljonit eurot 1600 võõrtöölisest bussijuhi koolituseks

Mootor Grupp AS, Hugo Osula ettevõtete haldusfirma, on rakendamas jõuliseid võtteid bussijuhtide puuduse leevendamiseks. Käimalükatud projekti "3 kuuga bussijuhiks!" eesmärk on Eestisse tuua ja välja koolitada 1600 võõrtöölisest bussijuhti. Projekti investeeringute maht küündib 5 miljoni euroni.

Eesti bussiettevõtjad on jõudnud olukorrani, kus terav bussijuhtide kriis sunnib olulise osa Eesti kaugliinidest sulgema või otsima alternatiivseid jõuliseid väljapääse. Hinnaguliselt küündib Mootor Gruppi kuuluvate SEBE ja Lux Express'i lähima 3-5 aasta vajadus ca 200 bussijuhi järele, teatas ettevõte Logistikauudistele.

Hugo Osula selgitab projekti tekkepõhjuseid: "Bussiala jätkusuutlikkus ei ole ohus mitte ainult kütuse hinnaralli tõttu, vaid pikema pilguga tulevikku vaadates näeme ette ka bussijuhtide kasvavat nappust.

Bussijuhi töö ei murra konti, kuid järelkasvu napib. Võõrtööliste immigratsiooni- ning koolitusprojekt sai alguse meie enda vajadustest, kuid plaanime abikäe ulatada ka teistele Skandinaavia ning Baltikumi bussiettevõtetele. Võib juhtuda, et personalirent kasvab meie arvestatavaks tulevikuäriks."

Lähis-Ida ning Aasia immigrantide vastuvõtuks ning koolitamiseks on plaan ehitada SEBE tegevusbaasi kõrvale Tallinnasse, Betooni tänavale ühiselamu, ümberõppe- ja koolituskeskus ning mošee. Euroopa Liidu struktuuridest on taotletud toetusrahasid katmaks 50% planeeritud investeeringute mahust. Juba on saadud

toetusrahad eesti-araabia-eesti tehnilise transport-logistika sõnaraamatu väljaandmiseks. Sõnaraamat ilmubtrükist aprillis 2011.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077