Autor: Jaana Pikalev • 28. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prügiveo hind Tallinnas kukub ligi poole võrra

Suvest saavad Nõmme elanikud arvestada 41%, vanalinna elanikud 46%, Pirita elanikud 51% ja Mustamäe elanikud kuni 43% madalama prügiveo hinnaga.

Tallinna linnaosades, kus pole seni olnud korraldatud jäätmevedu, hakkavad tänavu kehtima varasemast pea poole soodsamad jäätmeveohinnad, mis tähendab linlastele umbes 60 miljonit krooni säästu.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul tähendab see häid uudised paljudele linnaelanikele. «Nimelt tuleb lähiajal linnavalitsuses kinnitamisele uute soodsate teenusehindadega lepingute sõlmimine Nõmme, Pirita, vanalinna ning Mustamäe linnaosades,» ütles ta. «Vastavad edukad veohanked on linn läbi viinud. Suve algusest saavad Nõmme elanikud arvestada juba 41%, vanalinna elanikud 46%, Pirita elanikud 51% ning Mustamäe elanikud kuni 43% hinnalangusega. Selline oluline kokkuhoid jätab Tallinna elanike rahakottidesse iga-aastaselt alles summad, mis ühtekokku annavad sääste mitmete miljonite eurode ulatuses. Lähikuudel teostatakse uued veohanked ka Haabersti, Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosades.»

Seni on pealinna kõige kõrgemad jäätmeveo teenusehinnad olnud Lasnamäel. Nimelt pole seal paljudel korteriühistutel varem olnud võimalik liituda korraldatud jäätmeveoga. Selle rakendamist on takistanud mitmeid aastaid kestnud kohtuvaidlused jäätmekäitluse valdkonnas, mis on üksteise järel tühistanud linna väljakuulutatud konkursid. Kaotajaks pooleks on kokkuvõttes rahaliselt olnud linnaosa elanik, kes on tasunud tihti ka kordades kõrgemaid teenusehindasid jäätmeveo ettevõtetele kui Tallinna teiste piirkondade elanikud korraldatud jäätmeveo tingimuste raames.

Praeguseks on linn kohtuvaidlused edukalt lahendanud ja valinud konkursi korras linnaosa teenindama elanikele kõige paremad pakkumised teinud jäätmeettevõtted. Pae-Ülemiste ning Priisle-Mustakivi piirkondades saab õiguse korraldatud jäätmevedu teostada AS Ragn-Sells, Laagna-Tondiraba piirkonnas Adelan Prügiveod OÜ. «Linna ning jäätmeveoettevõtete vahel sõlmitavate lepingutega langevad juba suve alguses Lasnamäe enam kui 115 000 elanikul teenustasud märkimisväärselt,» lausus Savisaar.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077