Autor: Jaana Pikalev • 24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikaste TOPi noorim ärimees pole juba pea pool aastat meremeestele palka maksnud

Alates eelmisest oktoobrist on Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ja Rahvusvaheline Transporditöötajate Föderatsioon ( ITF ) nõudnud reederfirma AS United Marine Managmenti laevadel töötavatele meremeestele töötasude väljamaksmist.

Vaatamata Eestis oleva ettevõtte juhtkonna lubadustele ja ka osalisele töötasude väljamaksetele, on olukord viimasel kuul järsult halvenenud ning tasumata töötasude summa hüppeliselt kasvanud, vahendas ERR.

Tänaseks on nelja laeva meremehed keeldunud saamata palga pärast töötamast. Kaks alust, mootorlaevad Heli ja Golf, mis kannavad Eesti lippu, seisavad meremeeste poolt boikoteerituna Hispaanias. Ülejäänud laevad seilavad Antigua lipu all: mootorlaev Alma meeskond on aluse seisanud Hispaanias ning Argo seisab Riias.

ITF-i Eesti inspektori Jaanus Kuiva sõnul on saamata töötasude kogusummat raske täpselt öelda, kuid kolme aluse puhul hindas ta laeva ühe meeskonna kohta palgavõlaks 50 000 - 75 000 eurot. Kokku on palgavõlaga aluseid vähemalt seitse.

Siseministeeriumi andmetel ei olnud Eesti lipu all seilava Heli pardal töötavad Ukraina päritolu meremeestel ka töölubasid.

Arvestades laevade võimalikke areste, palub Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing kõigil meremeestel, kellel on saamata töölepingu järgne töötasu UMM-i laevadel töötamise eest, võtta ühendust ITF-i inspektoriga Eestis telefonil 6116392.

TAUST:

Äripäeva andmetel on Uniter Marine Managementi omanik mullu Rikaste TOPis 123. kohal olev Pavel Zahharov, kelle vara väärtus on hinnatud 227 mln kroonini.Pavel Zahharov (22) on üks nooremaid ärimehi rikaste edetabelis. Tema põhiäri käib kaubavedusid tegevas firmas United Marine Management, mis on välja kasvanud ettevõttest Euro-Baltic Shipping Services. Mees on saanud edetabelis kõrgele kohale tänu kaptenist isa Sergei Zahharovile, kes loovutas selle aasta augustis oma erinevate firmade aktsiad pojale. Isa ise on olnud Äripäeva rikaste TOPis 2006. aastal. 2010. aastal jäi edetabelist välja. Ainus firma, mida Sergei Zahharov oma pojale ei andnud, on Euro-Baltic Shipping Services, mis on tal kahasse Aleksei Karuzskiga, kes on tabelis 350. kohal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077