Autor: Kadrin Karner • 24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MøllerGruppen ostab Eesti Talleksilt Saksa Auto

Norra suurimale automüügifirmale MøllerGruppen kuuluv ettevõte Møller Auto Baltic AS omandab kõik Volkswageni jaemüüja AS-i Saksa Auto aktsiad, mis praegu kuuluvad Andres Sarri juhitavale AS-le Eesti Talleks.

Tehing viiakse ettevõtete teate kohaselt lõpule peale kinnituse saamist konkurentsiametilt. Tehingu hind ei kuulu avalikustamisele.

Lisaks Volkswageni jaemüügile hõlmab tehing Škoda müügivõrku Pärnus, Jõhvis ja Viljandis.

Ettevõtete kinnitusel omandab Møller Auto Baltic AS peale tehingut valitseva mõju AS-is Saksa Auto ja selle tütarettevõtetes, milleks on AS Suve Auto Pärnus, AS Viru Rahvaauto Jõhvis, AS Linna Auto Viljandis ning ka 5+ Autoteenindus OÜ ja AS Autohaus Holding.

Tartus asuvas Volkswageni jaemüüjas AS Aasta Auto Pluss omandab Møller Auto Baltic AS 50 protsenti aktsiatest.

Klientidele ettevõtete koondumine mingit mõju ei avalda. 

MøllerGruppen on pereettevõte, mis tegeleb Volkswageni, Audi ja Škoda sõidukite impordi, jaemüügi, hoolduse ning finantseerimisega, samuti kinnistute arendamise ning haldamisega. Grupil on viies riigis kokku 3230 töötajat ning grupi käive 2010. aastal oli kaks miljardit eurot (ligi 31,3 miljardit Eesti krooni).

Grupi tütarettevõte Auto Group Baltic on alates 2005. aastast Volkswageni importija kolmes Balti riigis.

AS Saksa Auto asutati 1997. aastal ning ettevõte tegeleb peamiselt Volkswageni sõidukite jaemüügiga, samuti autode varuosade ja tarvikute müügi ning autode hoolduse ja remondiga. Ettevõttel on viies Eesti linnas kuus esindust: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Viljandis. Saksa Auto grupi käive oli 2010. aastal 32 miljonit eurot (ligi 501 miljonit Eesti krooni) ning grupis töötab 200 inimest.

Pooled on tehingut lubanud kommenteerida peale konkurentsiameti kinnitust.

Eesti Talleksi üks omanik ja juhatuse esimees Andres Sarri valis Äripäev kõige esimeseks aasta ärimeheks 1993. aastal. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077