Autor: Jaana Pikalev • 23. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD rajab uue terminali Jürisse Kalevi ja Rimi naabrusesse

Möödunud nädalal sõlmis kullerfirma DPD Eesti lepingu uue pakiterminali ja jaotuskeskuse projekteerimis- ja ehitustöödeks, eeldatavasti valmib hoonekompleks 2012. aasta alguses.

DPD Eesti tegevjuhi Tarmo Taela sõnul saab uus logistikakeskus olema varustatud kaasaegse sorteerimistehnikaga, mis võimaldab käsitleda klientide pakke veelgi kiiremini, kindlamalt ja täpsemalt ning märkimisväärselt suuremas mahus. “Kui jõuame pakki toimetama kasvõi üks sekund kiiremini, tähendab see meie kõigi klientide jaoks kokku ajalistvõitu aastas enam kui 555 tundi, mis on peaaegu 13. kalendrikuu. See on kindlasti suur väärtus, sest aeg on kõrgelt hinnas. Ka pakkide sorteerimistehnoloogia saab olema uus. Ootan põnevusega kui saame klientidele kätte toimetada esimesed pakid tuliuuest jaotuskeskusest. Lisaks paranevad töö- ja olmetingimused töötajatele ja ka sellest rõõmust saavad osa kliendid,” rääkis Tael.

„Investeering on ühtlasi kinnitus ja tänu usalduse eest meie klientidele, kes on olnud DPD parimad nõustajad ja julgustajad innovaatiliste lahenduste turuletoomiseks,“  lisas Tael. „Miks Jüri Tehnopark Harjumaal, seal kus täna asuvad ka näiteks kommivabrik Kalev ja jaekaubandusettevõte Rimi? Asukoha valikut toetas logistiliselt hea paiknevus Jüri Tehnopargis, mis jääb Tallinna naabrusesse ning asub Tallinna-Tartu maantee ning ringtee vahetus läheduses,“ selgitas Tael.

Hoone ehitustööd algavad juba selle aasta kevadel ja kompleks valmib 2012. aasta alguses. Uue modernse pakkide sorteerimisterminali kogupindala esimeses valmimise etapis on üle 2300 ruutmeetrit. Lisaks võimaldab kompleks rajada juurde laiendust vastavalt DPD Eesti klientide tulevikuvajadustele. Investeeringu kogumaksumuseks kujuneb 2 miljonit eurot.

Eettevõtte uus jaotuskeskus valmib koostöös OÜ Astlanda Ehitus, kelle tööde hulka kuulub näiteks ka Kultuurikatla rekonstrueerimine, Ämari lennubaasi administratiivala ehitus.

DPD Eesti AS oli Äripäeva andmetel 2009. aastal Eesti edukaim kullerfirma, saavutades ekspedeerijate ja agenteerijate TOPis 25-nda koha.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077