Autor: Kadrin Karner • 21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASi toetus loob eelduse üle 2500 töökoha loomiseks

EAS otsustas piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme raames toetada seitset ettevõtluskeskkonna infrastruktuuri arendamiseks esitatud projekti kokku kaheksa miljoni euroga.

„Kokku aidatakse toetuse abil kaasa ca 130 ha maa-ala ettevalmistamisele ettevõtluseks ning investeeringu tulemusena luuakse eeldused kuni 2672 töökoha loomiseks,“ kommenteeris otsuseid EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov. „Arvestades piirkondi, kuhu need võimalused luuakse, on tegemist väga olulise piirkondliku ettevõtluse edendamise ja uute töökohtade loomise soodustamisega,“ rõhutas Hankov. Meedet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

"Tööstusalade programmi mõte on toetada ettevõtluse arengut linnades ja keskustes väljaspool Tallinna ja Tartut ning luua uusi töökohti nende keskuste ja tagamaade elanikele. Just heade  töökohtade olemasolu on regionaalpoliitika võtmeküsimus, sest seal, kus on tööd, soovivad inimesed ka elada. Nii tagame, et kogu Eesti areneb ühtlasemalt," ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Taotlusi sai esitada kuni 1. detsembrini 2010. Kuna toetust väärivaid taotlusi laekus rohkem kui meetme eelarve võimaldas, suurendas regionaalminister vooru eelarve 8 mln euroni. Kokku ületas taotletav kogusumma ettevõtluskeskkonda arendavate projektide jaoks ette nähtud eelarvet 6,39 mln euroga

Meetme raames toetati tootmisele ja logistikale suunatud kohaliku ettevõtluskeskkonna infrastruktuuri nagu juurdepääsuteede, vee- ja kanalisatsioonitrasside, maaparandussüsteemide, välisvalgustuse, elektri- ja sideliinide ning küttetrasside rajamist.

Toetuse saajadToetus 1 769 003,57 eurot

 Keila linnavalitsusKeila Tööstuspiirkonna arendamise projekt

Keila tööstuspiirkonna arendamisel luuakse projektiga eeldused 43,2 hektaril asuva 25 erineva kinnistu teenindamiseks. Eeskätt sobib see spetsiifilistele logistika- ja tootmisettevõtetele, kelle tegevuse hulka kuulub m.h raudteel liikuva kauba käitlemine. Lisaks saab piirkonnas laiendada ka teravilja töötlemist ja ladustamist. Arvestades olemasolevate ettevõtete tootmisprofiili, on võimalikeks kasusaajateks ka elektroonika- ja muud tööstusettevõtted, samuti Keilat ümbritsevad kohalikud omavalitsused, kuivõrd piirkonda lisandub üle 300 töökoha.

 Paldiski LinnavalitsusPaldiski ettevõtluskeskkonna infrastruktuuri väljaarendamine

Toetus 377 977,81 eurot Sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade ArendusNarva logistika- ja tööstuspargi infrastruktuuri rajamine

Toetus 2 139 036,51 eurot Kuremaa Turismi- ja Arenduskeskus SAPainküla tööstusala I etapi väljaarendamine

Toetus 2 195 105,74 eurot

Jõgevamaale Painkülla luuakse raudteeühendus põhiraudteega, mis loob uuele tööstusalale asuvate ettevõtjate jaoks võimaluse transpordikulude optimeerimiseks, et muuta Jõgevamaa konkurentsivõimelisemaks.Kahe küttesüsteemi torujuhtme ehitamine Balti Elektrijaamast kuni MTÜ Tööstuspark Intec-Nakro soojasõlmeni

 Põlva LinnavalitsusInfrastruktuuri väljaarendamine endisel Põlva KEK-i territooriumil

Toetus 840 260,77 eurot Mittetulundusühing TÖÖSTUSPARK INTEC-NAKRO

Toetus 402 847,07 eurot

Nakro tööstuspargi edasise arendamise üheks takistuseks oli kujunenud ebaefektiivne küttesüsteem. Rajatav küttesüsteem võimaldab tagada soojustootmise madalama hinnaga, sest soojakaod muutuvad minimaalseteks. Nakro tööstusalal tegutseb 36 ettevõtet, töötajate üldarvuks on ligikaudu 1000 inimest.

 Virumaa Tööstuspark MTÜVirumaa Tööstuspargi I etapi elektrivarustus ja turundus

Toetus 298 905,18 eurot  

Maksimaalne toetussumma  ühe projekti kohta oli kuni 2,2 mln eurot, mis võib moodustada kuni 85% projekti abikõlblikest kuludest.

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme maht perioodil 2007-2013 on 93,7 miljonit eurot (1,46 miljardit krooni). Meetme rakendajateks on siseministeerium ja EAS.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077