Autor: Tea Taruste, kaasautor • 16. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naastrehve võib kasutada aprilli lõpuni

Kuigi mullu kehtima hakanud seadusemuudatusega lühendati naastrehvide kasutamise aega, võib tänavusel kevadel seoses talveilmade jätkumisega naastrehve kasutada kuni aprilli lõpuni.

„Praeguseid ilmastikuolusid arvestades pole talverehvide vahetamisega suverehvide vastu küll mõistlik kiirustada,“ ütles maanteeameti nõunik Villu Vane majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti ning maanteeameti ühist otsust kommenteerides. Tema sõnul võivad põhimaanteede teeolud päikeselistel päevadel tunduda juba päris suvised, kuid läbikülmunud pinnase tõttu ei võta libeduse teke ilma jahenemise korral kuigi palju aega.

„Kuid kindlasti ei tasu iga hinna eest naastrehvidega sõita maikuuni juhul, kui inimese igapäevasõidud jäävad lume- ja jäävabadele teedele. Ilma põhjuseta teed ja naastrehve kulutada siiski mõtet ei ole,“ märkis Vane.

Politsei- ja piirivalveameti komissar Riho Tänak soovitab autojuhtidele läbi mõelda, milliseid marsruute ja millal üldjuhul läbitakse ning selle järgi ka rehvide vahetamise üle otsus langetada. „Peamine, et tagatud oleks sõiduohutus ning kui teeolud nõuavad talverehvide kasutamist erandkorras lubatud perioodi lõpuni, siis vahetamisega kiirustada ei maksa,“ ütles Tänak.

Vastavalt teede- ja sideministri määrusele „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded“ võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077