Autor: Rivo Sarapik • 15. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti uut äri aitab alustada konkurent 

Eesti Posti pakiautomaadid tarnib Poola postihiid. Partnereist saavad aga Lätis konkurendid, sest sinna turule tahavad laieneda mõlemad.

Poola suurim erapostifirma Integer.pl võitis Eesti Posti pakiautomaatide hanke ja tarnib seadmed postifirmale 950 000 euro eest. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, saavad seadmed suurematesse linnadesse üles suveks, vahendab news2biz.

Poola teenusepakkuja postiteenus Paczkomaty 24/7 on Poola innovaatilisemaid, võimaldades pakke saata ööpäevaringselt. Teenuse tarbijad on peamiselt e-poed ja nende kliendid, kellele sealne postigigant Poczta Polska pole piisavalt efektiivne, samas tavalised pakivedajad on liiga kallid. Poola pulbitseva e-kaubanduse toel on teenus hitt ja teenusepakkuja paigaldas üle riigi 420 pakiautomaati. Näitaja peaks kahekordistuma.

„2012. aasta lõpuks tahame laiendada Paczkomaty 24/7 vähemalt üheksasse Kesk- ja Ida-Euroopa riiki, nende seas Venemaale, Ukrainasse, Bulgaariasse, Rumeeniasse, Tšehhi, Slovakkiasse, Leetu ja Lätti. Loodame nelja või viide neist jõuda sel aastal,“ kommenteeris ettevõtte tegevjuht Rafal Brzoska.

Lisaks Eesti Postile terminalide tarnimisele kavandab Integer.pl oma teenuse turule toomist ka Eestis. „Räägime välispostifirmadega läbi, et Paczkomaty 24/7 teenus nende koduturul turule tuua. Uurime võimalust Itegeri pakiautomaatide integreerimiseks Deutsche Posti võrgustikuga,“ lisas Brzoska.

Pakiveole lisaks pakub teenusepakkuja hulka innovaatilisi teenuseid – tasuta, reklaamide vaatamise hinnaga interneti kasutamise portaalidest müügiplatvormideni populaarsetes sotsiaalvõrgustikes nagu Facebook.

Integer.pl Group teenis möödunud aastal puhaskasumit neli mln eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077