Autor: Jaana Pikalev • 10. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna-Peterburi vahel luuakse regulaarne laevaühendus

Täna allkirjastasid Tallinna Sadam ja laevafirma St Peterline koostöökokkuleppe, mille kohaselt avab St Peterline alates 3. aprillist 2011 regulaarse laevaliini Peterburg - Stockholm - Tallinn - Peterburg. Laevaliin hakkab külastama Tallinna Vanasadamat esialgu üks kord nädalas pühapäeviti ning liini teenindab Malta lipu all sõitev laev "Princess Anastasia".

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand näeb Tallinna ja Peterburi vahelises laevaühenduses suurt potentsiaali. „Regulaarse liini loomine Tallinna ja Peterburi vahel on olnud meie eesmärk juba kaua. Ainuüksi Peterburi linnas elab pea viis miljonit elanikku ning inimeste huvi Eesti vastu on kogu Peterburi regioonis suur. Reis Peterburi kestab sama kaua kui Tallinnast Stockholmi ja seda aega on reisijatel nüüd võimalik moodsal laeval meeldivalt veeta. Sõiduautodel ja veokitel tekib aga võimalus vältida ummikuid ja pikki ooteaegu piiripunktides,“ sõnas Kaljurand.

Kuigi esialgu on oodata laevaliini peamisteks klientideks Venemaa kodanikke, siis tekib Kaljuranna sõnul nüüd ka Eesti reisijatele võimalus Peterburgi ja selle ümbrust mugavalt külastada, seda enam, et Euroopa Liidu kodanikud võivad laevaga Peterburgi reisides viibida kohapeal viisavabalt  72 tundi.

St Peterline`i tegevjuht Igor Glukhov ütles, et tulenevalt klientide suurest huvist on Tallinn juba täna kõikide nende firma poolt korraldatavate Läänemere kruiiside sihtkohtade hulgas. „Praeguse plaani kohaselt hakkab St Peterline külastama regulaarliinina Tallinna küll ühel korral nädalas, kuid sõltuvalt liini edukusest on seda sagedust võimalik tulevikus kindlasti suurendada,“ rõhutas Glukhov. Tema sõnul võib liini üheks eduteguriks olla St Peterline´i poolt pakutav ja sellel turul varem puudunud lähenemine, kus on ühendatud klassikalise regulaarliini ja kruiisi kontseptsioonid.

„Princess Anastasia“ saabub Tallinnasse kell 12.00 ja väljub kell 18.00. Ühe otsa  pileti hind  Talllinnast Peterburgi  algab 25-st eurost. 

St Peterline asutati 2010. aastal ning täna opereerib ta Läänemerel kahe laevaga – „Princess Anastasia“ ja „Princess Maria.“ Firma alustas regulaarse laevaühendusega Peterburi ja Helsingi vahet 2010. aasta aprillikuus ning möödunud aastal reisis sellel liinil juba 154 000 reisijat. Lisaks regulaarliinide opereerimisele korraldab firma  oma laevadega ka tšarterreise (kruiisireise) Läänemerel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077