Autor: Rivo Sarapik • 1. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post: laieneme Eestist välja sel aastal

Eesti Post plaanib oma pakiautomaatide võrgustiku saada püsti aasta esimeses pooles ning laieneda tänavu ka piiri taha.

Eesti Post lubas eelmisel aastal pöörata tähelepanu koostööle internetipoodidega ning siseneda pakiautomaatide turule. Kullerteenuste käivet suudeti kasvatada 30%, pakiautomaatide võrgustik lubatakse Eestis ja Baltikumis välja arendada tänavu.

Möödunud aasta alguses Äripäeva infolehele Transport ja logistika antud intervjuus ütles ASi Eesti Post logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel end uskuvat, et lähiaastatel hakkab e-poodide arv jõuliselt kasvama.

See peaks suurendama ka Eesti Posti e-poodide klientide arvu, mis toona oli 400. Selles lühiintervjuus ütleb Arumeel, et klientide arv ei ole kasvanud, küll aga käive.

Teise eesmärgi puhul, pakiautomaatide võrgustiku laienemine, lubab Arumeel kiireid arenguid tänavu esimese poolaasta jooksul.

Eelmise aasta alguses antud intervjuus rääkisite, et Eesti Post pöörab tähelepanu koostööle internetipoodidega (kui kiiresti kasvavale sektorile), et panna internetiärid kasutama Eesti Posti logistikasüsteemi (laoteenus ja kauba toimetamine kliendile). Tol hetkel oli Eesti Posti kliendiks ligi 400 netiäri. Kui palju on aasta jooksul Eesti Post netiärisid klientideks juurde saanud ja kas on selles valdkonnas ka mingeid teenuste uuendusi?

Võrreldes eelmise aasta algusega on Eesti Posti pakiteenuseid kasutavate netipoodide hulk samas suurusjärgus – üle 400 netipoe. Uusi poode on juurde tulnud, kuid mitmed väikesed on oma tegevuse lõpetanud.

Samal ajal on kullerteenusena edastatavate saadetiste käive kasvanud ligi 30%, seega on kaugmüügi sektori areng ilmne. Suurenenud on samuti nende netipoodide arv, kes kasutavad kompleksteenust – lisaks saadetiste kättetoimetamisele ka meie laoteenust.

Uuendustest võib välja tuua uue B2C saadetise edastamise teenuse turuletoomise – pakk saadetakse väljastamiseks kauba tellija valitud postiasutusse, mis on tema igapäevast tegevust ja liikumispiirkonda arvestades kõige lähem ja mugavam.

Eesti Posti üheks suuremaks investeeringuks pidi möödunud aastal olema pakiautomaatide teenuse turule toomine, seda nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus. Kas plaanitud investeering on tehtud ja kui kaugele on Eesti Post pakiautomaatide teenusega jõudnud? Kui palju on sundinud plaane muutma konkurendi tekkimine Läti turul, kus PostService on lubanud juba tänavu jõuda saja pakiautomaadini (lisaks on pakiautomaadi teenust pakkumas ka riiklik postifirma Läti Post)?

Lähiaastatel panustab Eesti Post uutesse lahendustesse, peamiselt investeeritakse logistika- ja infologistikavaldkonda, et tagada ettevõtte kasv ning

püstitatud eesmärkide täitmine. 2010. aastal oli investeeringute maht 17 miljonitkrooni (1,1 mln eurot), 2011. aastaks on maht 150 miljonit krooni (9,6mln eurot).

Pakiautomaatide võrgustik on plaanis püstitada 2011. aasta esimesel poolaastal. Baltikumi laienemist alustame samuti 2011. aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077