Autor: Rivo Sarapik • 16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalaga 20 tikutulega ekspordiässa otsijat

Eelmisel nädalal väljakuulutatud EASi ambitsioonikas värbamis- ja koolitusprogrammiga Ekspordirevolutsioon liitus nädalaga 20 ettevõtet.

Teist samapalju on positiivselt meelestatud, kuid pole juhatuste tasemel osalemisotsust veel langetanud, märkis programmi vedava Marketingi Instituudi juhataja Anu-Mall Naarits.

„Nii suur huvi on isegi natuke ootamatu ja tähendab, et kokku võib veebruari lõpuks 25-le EASi poolt toetatud kohale kvalifitseeruda vabalt üle viiekümne ettevõtte, kelle vahel läheb siis pingeliseks heitluseks parimate ekspordijuhi kandidaatide peale,“ kommenteeris Naarits. „Paljud ettevõtted on  meiega ise ühendust võtnud, kellest enamus otsib endale ekspordijuhti Skandinaavia ja Euroopa teistele turgudele sisenemiseks.“

Programmis osaleda sooviva Tallinna külje all Viimsis klaas- ja süsinikplastist kanuusid ja süstasid tootva ja neid tänaseks enam kui 30 riiki eksportiva Tahe Kayaks OÜ müügi- ja turundusjuhi Janek Pohla sõnul meelitas neid programmiga liituma soov leida endale uus inimene eskpordimüügi peale. „Lähema kahe aasta jooksul tahaksime oma positsioone ennekõike Põhjamaades ja Kesk-Euroopas hoida ja tugevdada, uusi turge otsida praegu plaanis pole, lisas Pohla. Ettevõte ootab ekspordijuhilt lisaks aktiivsusele ka järjepidevust ja süsteemsus, sest ekspordis pole võimalik lühikese ajaga tulemusi saavutada.

EAS ja Marketingi Instituut kavatsevad teha ekspordirevolutsiooni ja käivitasid selleks möödunud nädalal ekspordispetsialistide värbamis – ja koolitusprogrammi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077