Autor: Rivo Sarapik • 11. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikud meelitavad Soome tööstureilt Eestisse töökohti

Eesti Logistikaklaster kaasab Soomest välisinvesteeringuid, millega luuakse Eestisse 1000 uut kõrget lisandväärtust loovat töökohta.

Läinud nädalal Soomes Eesti Logistikaklastri toimunud seminar on klastri arendusjuhi Illimar Pauli sõnul esimene samm välisinvesteeringute kaasamise kavas, mille tulemusena soovitakse luua Eestisse 1000 uut töökohta vähemalt 50 000 eurose lisandväärtuse tasemega töötaja kohta.

"Soomele, Eesti jaoks Rootsi järel teisele suurimale välisinvesteeringute päritolumaale, pakub tootmise osaline siirdamine Eestisse arvestatavaid võimalusi konkurentsivõime kasvatamiseks," selgitas Paul. "Säilitades või isegi kasvatades klientidele lubatud tarnekindlust, tarnekiirust ja paidlikkust, on Eestis tootmise abil võimalik alandada kogukulusid ja kasvatada varade tootlust."

Logistikaklastrisse kuuluvaile ettevõtteile on Soomest pärinevad tööstuslikud välisinvesteeringud Pauli sõnul huvipakkuvad eelkõige seoses kaasnevate tooraine- ja valmistoodangu voogudega. "Mitmete klastriprartnerite huvi on seotus kinnisvara pakkumisega tootmistegevuseks, sealhulgas sadamate vabatsoonidesse rajatud tööstusparkidesse," lisas Paul. 

Eesti Logistikaklaster, Eesti Vabariigi Suursaatkond Helsingis ja EAS korraldasid kolmapäeval 9. veebruaril Helsingi Eesti Majas Soome tööstusettevõtteile suunatud seminari EESTI UUED VÕIMALUSED 2011.

 Kuidas Logistikaklaster Eestit Soome tööstusettevõtteile tutvustab:

- 2011. aastast on Eesti investeerimiskeskkond kindlam ja mugavam kui kunagi varem

- lisaks EU, Schengeni, WTO ja NATO liikmelisusele kuulub Eesti nüüd ka OECD-sse

- 2011. aasta 1. jaanuarist on Eestis käibel euro

- enim välisfirmasid on Eestisse asutatud Soome ettevõtjate poolt

- firma asutamine toimub Eestis kahe tunniga

- kogu asjaajamine ja suhtlemine riigiametitega on elektrooniline

- 0%-line ettevõtte tulumaks võimaldab Eestis kogu kasumi maksuvabalt reinvesteerida ja seeläbi kiiresti kasvada

- Eestis ei ole 20 aasta jooksul toimunud ühtegi streiki, mis oleksid ettevõtete tegevust häirinud

- Eesti sadamates, vabatsoonides ja tööstusparkides on sadu hektareid juba väljaarendatud infrastruktuuriga tootmis- ja ärimaid, samuti kohaseid hooneid koheseks tegevuse alustamiseks

- Eesti sadamad on Läänemere sügavaimad ning aastaringselt navigeeritavad, Eesti raudtee kuulub 1520mm võrgustikku ja Eesti maismaaühendused kogu Euroopaga on head

- Eestis on hästi välja arenenud kõrgetasemeliste allhankijate võrgustik

- Eesti kinnisvarahinnad on hetkel väga soodsad

- tootmis- ja äritegevuse kogukulud on Eestis optimaalsed, kvaliteet, tarnekindlus, tarnekiirus ja paindlikkus kõrged.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077