Autor: Rivo Sarapik • 24. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äri Vene moodi: taksohind kerkis pärast plahvatust 20 000 rublani

BBCle saadetud kirjas kurdab Peterburi elanik Jevgeni, et on šokeeritud taksojuhtide reaktsioonist täna pärastlõunasele terrorismiaktile Moskva Domodedovo lennujaamas - taksohinnad kerkisid 10 - 20 000 rublani.

"Nad küsivad sõidu eest 10 000 - 20 000 rubla. Kuidas nad võivad seda teha ajal, kui nende kaasmaalased on kannatanud," küsib Jevgeni kirjas.

Kilde BBCle sündmuskohalt laekunud infost:

- Plahvatuse pealtnägijate sõnul karjus terrorist enne plahvatust "ma tapan teid".

- Vene eksperdi Andrei Ostalski sõnul oli rünnak väga oskuslikult korraldatud. "See viidi ellu nii brutaalselt efektselt, väga vähestel rühmitustel on Venemaal selleks kogemust ja ligipääsu vajalikele seadmetele. Loomulikult peetakse süüdlaseks kohe Tšetšeeni rühmitusi."

- Interfaxi andmeil leiti lennujaamast plahvatuse korraldanud 30-35. aastase mehe pea.

- Associated Pressi andmeil kommenteeris Ameerika president Barack Obama juhtunut kui "ennekuulmatu terrorismiakt".

- lennujaama kõneisik Jelena Galanova sõnul toimus plahvatus lennujaamas avalikus ruumis ehk turvatsoonist väljaspool, kuhu on ligipääs ka inimestel, kes pole reisijad.

- lennundusekspert Chris Yates kommenteeris rünnakut, et tegemist võis olla nn möödajalutava terroristiga - plahvatuspaigast leiti suur kogus šrapnelle - laagreid ja muid elemente, mida sai pommivöösse peita.

- Moskva elanik Maria Klimenko kirjutas, et linna elanikud on šokis. Tööpäev on läbi ja inimesed kardavad koju minna, sest pelgavad järgmist plahvatust metroos. Olukord on närviline.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077