Autor: Rivo Sarapik • 20. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väiketanklad: tagatise nõue soosib kütusemonopoli

Väiketanklate omanikud leiavad, et kütusemüüjatelt käibemaksupettuste eesmärgil nõutava 100 000 euro suurune tagatis soosib kütusemonopoli teket ning petturite asemel on surve all väiketanklad.

Müüjad kahtlustavad, et seaduseelnõu loodi kütusemonopoli kehtestamiseks - Neste ja Statoil söövad turult väikesed välja, vahendas eilne Reporter.

„Arvan, et see on seotud Statoili peakontori Eestisse kolimisega, Statoili huvi on kindlasti see, kas üks või koos suurema müügiketiga näiteks Neste turuolukorda enda kasuks keerata, turgu dikteerida. Tundub otsene side olema,“ kommenteeris eile saates Reporter Järvakandi vallavanem ja väiketankla omanik Mart Järvik, kelle eestvedamisel saatsid väiketanklad eile avaliku kirja ajakirjandusele ja Riigikogu fraktsioonide liidritele, Riigikogu esimehele ning majandus-, põllumajandus-, keskkonna- ja regionaalministrile. Protestikirjale kirjutas alla 50 ettevõtjat, kellele kuulub paarsada tanklat Eestis.

„Eks ta häirib kõiki, nii väikeseid kui suuremaid kütusefirmasid, kuna pigistab käibevahendid kinni,“ kommenteeris Raplamaal seitset tanklat omav ettevõtja ja väiketanklate ühispöördumisele allkirja andnud Helmet Palm.

Järviku sõnul paneb riik kütusekäitlejatele maksupettuste vältimiseks 100 000 eurose tagatisraha kehtestamisega mõned sulid enamuse ausalt tegutsevate ettevõtetega ühte patta.

Valitsus toetas möödunud nädalal seadusemuudatust, mis kehtestab kütusemüüjaile kohustusliku käibemaksu tagatise 100 000 eurot, mille peavad tasuma kõik kütusemüügiga tegelevad firmad. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul peaks hulgimüüja maksma vähemalt miljoni euroni ulatuvat tagatisraha.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077