Autor: Jaana Pikalev • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühistööna jagatakse koolitust ja teenuseid uues keskuses tasuta

Suvel alustab Lõuna-Eestis tööd logistika kompetentsikeskus, mille eesmärgiks on anda ettevõtetele tuge kõrge lisandväärtusega logistikatoodete ja -teenuste väljaarendamiseks ning nõustada tegevuse ja tootmise alustamiseks. Teenuseid pakub ettevõte esimestel aastatel ettevõtetele tasuta.

Valgamaa Kutseõppekeskuse juurde luuakse Valga Logistika Kompetentsikeskus, millest konsultatsioonifirma Advisio tasuvus- ja teostatavusanalüüsi järgi kasvab tulevikus rahvusvaheliselt tunnustatud logistika valdkonna professionaalse oskusteabe vahendaja ja arendaja ning uute innovaatiliste lahenduste ja ärimudelite väljatöötaja. Valga logistika kompetentsikeskuse loomise peamine eesmärk on Eesti logistikavaldkonnas tegutsevate organisatsioonide oskuste ja teadmiste taseme tõstmine transpordi ja logistika vallas, tuginedes majanduses toimuvatele muutustele.

Kompetentsikeskuse abil on võimalik toetada uute ettevõtete tekkimist ning olemasolevate edasiarendamist, kinnitab tasuvus- ja teostamiseanalüüs.

Keskus koolitab ka Lätile. Advisio konsultatsioonifirma esitletud tasuvusuuringust nähtub, et Eestis on vaja autojuhte, veokorraldajaid ja ka teisi logistikavaldkonna spetsialiste. Valgas valmivas kutseõppekeskuses plaanitakse hakata neid koolitama ka Läti jaoks.

Kompetentsikeskuses alustab tööd selle aasta juulis koos üheksa spetsialistiga Valga raudteejaama hoones. Eraldi on kavandatud rajada selle aasta suvel valmiva Valgamaa Kutseõppekeskuse uue õppekompleksi juurde 243 m2 pindalaga pakendite ja kinnitusvahendite labor, kus saab hakata uusi pakendeid välja töötama ning katsetada pakendeid ja kinnitusvahendeid ning nende kinnitamisviise.

Esimene aasta toob teenused tasuta. Valga Logistika Kompetentsikeskuse rajamiseks esitatakse põhitegevuste taotlus EASi kompetentsikeskuste arendamise toetusmeetmesse. Põhitegevuste raames on kompetentsikeskuse eelarve kogumaht ca 1,597 miljonit eurot, mille eest on tagatud keskuse toimimine 2011. aasta juulist 2014. aasta lõpuni.

Projekti abikõlbulikkuse perioodi jooksul ei kavatseta tasulisi teenuseid müüa, vaid pakutakse keskuse teenuseid ja kompetentsi tasuta. Alates 2015. hakatakse kompetentsikeskuse finantsilise jätkusuutlikkuse tagamiseks müüma tasuvusanalüüsis toodud teenuseid fikseeritud tasude eest.

kuupäev

2011 juulis alustab Valga Logistika Kompetentsikeskus tööd.

Kes on kes Valga linn

Keskuse rajamisel hulga toetajaid(huvitatud osapooled)

Tallinna TehnikakõrgkoolAS Valga DepooAS EstreftransserviceAS MoodulAS EVR Cargo (esindab Eesti Raudteed)AS Tallinna SadamAS Sillamäe SadamEesti LennuakadeemiaMTÜ Logistika ja Transiidi AssotsiatsioonMTÜ Eesti Autoettevõtete LiitEesti Logistika ja Ekspedeerimise AssotsiatsioonAS Hert TransportAS Teede TehnokeskusMTÜ Eesti Põllumajandus-KaubanduskodaAllikas: Advisio

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077