Autor: Jaana Pikalev • 4. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pihl sai Äripanga omaniku lennufirma juhiks

Mõned päevad enne aastalõppu sai Jüri Pihlist Äripanga omaniku Andrei Žukovi asutatud lennundusettevõtete valdusfirma juht.

Kuigi Äripäev sai eelmise aasta lõpus vihje, et Jüri Pihl asub tööle Äripanga omaniku Andrei Žukovi juurde, ei tahtnud Pihl oma võimalikust tulevasest töökohast siis täpsemalt rääkida, öeldes, et asjad selginevad uueks aastaks.

29. detsembril kantigi äriregistrisse ettevõte Panaviatic Holding AS, mille juhiks on märgitud Pihl ja asutajaks Žukovi firma Leonarda Invest AS, mis on ka Äripanga omanikfirma. Ettevõtte aadressiks on märgitud Viru tänav 9 Tallinnas.Ka eile jäi Pihl oma uuest ametipostist rääkides üldsõnaliseks. Oma tööülesannete kohta vastloodud firmas ütles ta vaid, et tema ülesanne on ettevõtet juhtida.

Firma põhiliseks tegevusvaldkonnaks on Pihli sõnul lennundus. „Ta (Panaviatic Holding – toim) hakkab tegelema lennundusega. Aga kuna ta on ise holding, siis tal on ka edaspidi tütarfirmad. See kõik on praegu käivitamisprotsessis,“ ütles Pihl.

Küsimusele, miks Pihl end just lennundusega sidus, vastas ta, et tema on ikkagi valdusfirma juht. Pihli sõnul on valdusfirma loomine seotud omanike ettevõtete struktuuri korrastamisega.

Praegu kuulub Žukovile ka Pihli juhitavale ettevõttele sarnase nimega firma Panaviatic AS, mis tegeleb äri- ja eralennukite opereerimisega.

Küsimusele, kuidas Pihl antud töökohani jõudis, vastas ta, et talle tehti pakkumine. „Omanikud tegid, aga ma ei tahaks seda niivõrd täpsustada, kuna see on formeerimise protsessis,“ ütles Pihl. „Kui need asjad on korda saanud, siis räägime sellest kuu aja pärast.“

Panaviatic Holding ASi nõukogu liikmed on Sergei Elošvili, Sergey Gorny, Madis Kiisa, Alexander Vasiliev, Anna Žukova, kes kõik on seotud kas Grand Marketing ASi või selle tütarfirma Panaviatic ASiga.

Nõukogu liige Elošvili ja Pihl on aga endised kolleegid politseist. 1998. aastal, kui Elošvili Tallinna politseiprefektuuri komissarina töötas ning Pihl kaitsepolitseid juhtis, kahtlustas kapo, et Elošvili tegi eraturvafirma SIAga koostööd nn lindiskandaalis. Kaitsepolitsei lõpetas aga 1998. aastal kriminaalasja, sest väidetavalt ebaseadusliku jälitustegevusega seotud isikute kohtus vastutusele võtmine osutuks seaduselünkade tõttu võimatuks.

Grand Marketingi omanikest teab avalikkus vaid Andrei Žukovi nime. Ülejäänud kahe kolmandiku omanikud on peitnud end ühenaelase kapitaliga pisifirmade taha. Pihl ütles Äripäevale, et tema ei puutu Äripanga asjusse ja tema tegevus „on väga väike osa sellest – kõrvalharu, nagu öeldakse".

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077