Autor: Jaana Pikalev • 23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pähklipurejad Riigikogus: kiirkorras tahetakse liiklusseadust täna muuta  

Riigikogu põhiseaduskomisjon ja majanduskomisjon otsustasid oma tänastel istungitel Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadust muutmata kujul uuesti mitte vastu võtta, selleks toimub täna mitu istungjärku seaduse lugemiseks.

 Kui seda otsust toetab ka Riigikogu täiskogu, tuleb eelnõu Riigikogu menetlusse tagasi.

Põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde osutas, et Riigikogu tahe jõustada seadus 1. juulist on küll üheselt selge, kuid möönis samas seaduse rakendumise mitmeti tõlgendatavust. Linde sõnul on seaduses teisigi probleeme õigusselgusega ja on oluline, et jääks piisavalt aega seaduse tutvustamiseks.

Nagu osutas Vabariigi Presidendi õigusnõunik Ülle Madise, võib õigusselgusetus seaduse jõustumises osas tekitada olukorra, kus uus liiklusseadus jõustub juba 1. jaanuaril 2011.

Majanduskomisjon otsustas oma tänasel istungil lisaks määrata muudatusettepanekute tähtaeg seadusele üks tund pärast esimese istungjärgu lõppu. Seejärel kogub komisjon oma järgmisele istungile, et esitada seadusele muudatusettepanekud.

Kui Riigikogu ei võta liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadust muutmata kujul uuesti vastu, toimub  seaduse teistkordne menetlemine, teine lugemine täna kell 13. Kui liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse teine lugemine lõpetatakse, toimub üks tund pärast teise lugemise lõpetamist kolmas erakorraline istungjärk liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse kolmandaks lugemiseks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077