Autor: Silvia Kruusmaa • 23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaal põrkasid kokku kaubarong ja reisirong

Täna varahommikul põrkasid Harjumaal kokku kauba- ja reisirong. Kokkupõrge toimus umbes kilomeeter kuni poolteist enne Aegviidu raudteejaama. Õnnetuses said esialgse info kohaselt kannatada kaubarongi juht ja abi.

Kell 03.10 teatati häirekeskusele, et Harjumaal on kokku põrganud kauba- ja reisirong. Õnnetus juhtus umbes kilomeeter kuni poolteist enne Aegviidu raudteejaama.

Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Kehra, Kose, Muuga, Tapa ja Koeru komandost, Aravete, Ida- ja Lääne-Harju vanemoperatiivkorrapidaja, kiirabi ning Eesti Raudtee pääste Tapalt ja Tallinnast.

Õnnetuses said esialgse info kohaselt kannatada kaubarongi juht ja abi, kelle kiirabi haiglasse transportis.

Kokkupõrke tagajärjel jooksis rööbastelt maha kuus kaubarongi tühja vagunit ja purunes tühja reisirongi üks vedurvagun. Õnnetuse toimumise põhjused on selgitamisel.

Päästjad kontrollisid sündmuskoha ohutust ja otsisid kannatanuid. Kell viis hommikul langetas päästetöödejuht otsuse saata suurema osa päästejõudusid komandodesse tagasi. Sündmuskohale jäid Muuga ja Kehra komando päästjad ning vanemoperatiivkorrapidajad. Õnnetuspaika saadeti lumeoludesse sobiv Kehra komando roomiktransportöör Bandvagen.

Seoses liiklusõnnetusega on ära jäetud ekspressrongid Tallinn-Aegviidu liinil ning kõik tavarongid sõidavad kuni Kehra peatuseni. Liiklus Kehra-Aegviidu vahel toimub asendusbussidega. Täpsem info busside väljumistest avaldatakse kell 9:00, lisaks jagavad informatsiooni klienditeenindajad.

Elektriraudtee vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077