Autor: Jaana Pikalev • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu parandab liiklusseaduse veel enne jõule

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsub Riigikogu Toompea lossi istungisaali erakorralisele istungjärgule 23. detsembril 2010 algusega kell 10, mille päevakorras on Vabariigi Presidendi poolt 20. detsembril 2010 välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse uuesti arutamine.

Kui Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadust Riigikogu muutmata kujul uuesti vastu ei võta, kutsub Riigikogu esimees 25 Riigikogu liikme ettepanekul kokku teise erakorralise istungjärgu 23. detsembril 2010 algusega kell 13 nimetatud seaduse teistkordseks menetlemiseks, teiseks lugemiseks.

Kui liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse teine lugemine lõpetatakse, siis kutsub Riigikogu esimees samal päeval 25 Riigikogu liikme ettepanekul algusega üks tund pärast teise lugemise lõpetamist kokku kolmanda erakorralise istungjärgu nimetatud seaduse kolmandaks lugemiseks.

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus Riigikogu fraktsioonide juhtidega, kellega arutas riigipea poolt parlamendile tagasi saadetud liiklusseaduse võimalikku menetlust ning erakondade rahastamisega ilmnenud probleeme.

Riigipea, kes eile jättis välja kuulutamata ja saatis Riigikogule tagasi seal 16. detsembril vastu võetud “Liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse”, avaldas heameelt, et parlament on asunud tegutsema erakorralise istungjärgu kokkukutsumiseks.

“Loodan, et kõik saab selgeks enne 1. jaanuari ja segadus laheneb,” ütles president Ilves. “Mida kiiremini see juhtub, seda parem nii kõigile liiklejatele kui ka Riigikogu mainele.”

Riigipea sõnul tuleb näha vaeva, et majandus- ja kommunikatsiooni- ning siseministeerium, samuti politsei- ja piirivalveamet teavitaksid seejärel avalikkust operatiivselt ja arusaadavalt, millised eeskirjad kehtivad 1. jaanuaril Eesti teedel, sest: “Meie elus on eeloleval 1. jaanuaril niigi palju uut, et ebaselgust ja ebameeldivaid üllatusi võiks olla võimalikult vähe.”

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077