Autor: Jaana Pikalev • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sebe näitab uusi busse, millega hakatakse Tartus sõitma

Pühapäeva, 19. detsembril esitleb bussifirma SEBE Tartu Raekoja platsil uuest aastast Tartu linnaliinidel sõitma hakkavaid busse, bussijuhtide tööriietust ning teha saab ka proovisõitu.

Kell 15:00 algaval tutvustusüritusel võtavad sõna linnajuhid ja bussifirma esindaja, huvilised saavad teha esimese proovisõidu, lähemalt tutvustatakse bussijuhtide uut tööriietust ning kohaletulnutele jagatakse ka teemakohaseid helkureid.

 Abilinnapea Margus Hansoni sõnul sooviti uute liiniveolepingu tingimustega saavutada Tartu ühistranspordis täiesti uut taset ning SEBE oli nõus seda ka pakkuma. „Linnaliine hakkavad teenindama täies mahus uued madalapõhjalised ühtse disainiga bussid ning lisaks tulevad liinile ka viis keskkonnasõbralikku biogaasibussi,“ rõõmustas Hanson. „Riigihanke korraldamisel uue vedaja leidmiseks panime tingimustes suurt rõhku just kvaliteedinõuetele ja praegu oleme tulemustega vägagi rahul ning loodetavasti jäävad ka kõik bussisõitjad rahule.“ SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi märkis, et Tartu hange oli väga hästi läbimõeldud ning korraldatud. „SEBE on saanud võimaluse näidata Tartus, milline peab olema esmaklassiline linnaliiklus. Toome liinile 51 täiesti uhiuut bussi, läbi tiheda sõela oleme välja valinud 120 head bussijuhti ning pöörame väga suurt tähelepanu klienditeenindusele. Tartust saab nauditava ühistranspordi linn. Loodame, et neljandal advendil tuleb palju inimesi uusi busse uudistama." Uus liiniveoleping hakkab kehtima uue aasta algusest ning see sõlmiti kuueks ja pooleks aastaks. Lepingu kohaselt vastutab SEBE busside graafikuspüsimise ning hea teeninduskvaliteedi eest. Tartu Linnavalitsuse korraldada on aga sõiduplaanid ning piletimüük. Tartu linn kasutas uue liinivõrgu ja bussisõidugraafikute parandamiseks uudset ühistranspordi mudelit, mille koostamise aluseks on linna liiklusmudel, elanike töö- ja elukohaandmed, praegune liinivõrk ning bussides läbi viidud sõitjate loenduse tulemused. Lisaks korraldati küsitlus liinimuudatuste ning busside kujunduse kohta Tartu kodulehel, kus tehti kokku üle 500 ettepaneku.

Küsitluste põhjal ja praktilisi tingimusi arvestades kiideti heaks punasel taustal esitatud bussi kujundus, mille autoriks on Lauri Sarak:

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077