Autor: Jaana Pikalev • 14. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna üleskutse: Kogu tehnika tuleb mobiliseerida lumetõrjetöödele

Tallinna Kommunaalamet kutsub üles firmasid ja eraisikuid, kellel käsutuses on lumekoristustöödeks vajalikku tehnikat (traktorid, kallurid, tõstukid, korvtõstukid, jms) teatama endast kommunaalametisse.

 Abilinnapea Deniss Boroditši juures toimunud nõupidamisel, kus osalesid linnaosade esindajad, tänavapuhastusfirmad, politsei, Tallinna munitsipaalpolitsei ning kommunaalameti ja  transpordiameti juhid otsustati, et Tallinna kvartalisisestel tänavatel tuleb lumekoristustööde paremaks korraldamiseks rakendada ajutisi parkimispiiranguid ja kaasata koristustöödele kogu olemaolev tehnika.

Kvartalisisestel teedel ei mahu lumekoristustehnika pargitud autode vahel töötama. Lund ei ole võimalik kitsastel majadevahelistel tänavatel  kokku lükata ja laaduriga kalluri tõsta. Tihiti ei mahu ka väike sahk-traktor pargitud autode vahel liikuma.  Olukorra parandamiseks paigaldavad linnaosad tänavatele parkimist keelavad liiklusmärgid ja hoiatussildid. Autod, mis vaatamata hoiatustele koristusmasinatele ette jäävad teisaldatakse.

Esimesed parkimist keelavad hoiatussildid pannakse linnaosades tänavatele üles juba täna. Autoomanikel palutakse arvestada ajutiselt paigaldatud parkimist piiravate liikluskorraldusvahenditega ja aidata igati kaasa kvartalisiseste tänavate koristamisele. Mida kiiremini töö sujub, seda kiiremini taastub normaalne talvine olukord ka väiksematel tänavatel. 

Tallinna tänavatel  töötas möödunud ööpäeval kokku 123 tänavapuhastusmasinat ja 25 käsitööbrigaadi. Tänavatele puistati 89,3 t kloriide ja 3 t sõelmeid. Eelkõige laiendati täistuisanud sõiduteid. Käsitööbrigaadi tegid lumetõrjetöid ülekäikudel, kõnniteedel ja ühissõidukite peatustes. Kesklinnast  ja vanalinnast veeti välja 4075 m3 lund, lõuna  ja ida piirkonnast veeti välja kokku 1135 m3 lund, lääne ja põhja piirkonnast kokku 860 m3

EMHI prognoosi kohaselt sajab täna paljudes kohtades sajab vähest lund, võib veidi tuisata. Puhub kirdetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -1..-6°C.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077