Autor: Jaana Pikalev • 14. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama idaosa laienduse esimene etapp sai valmis 

Novembri keskel sai lõplikult valmis Tallinna Sadama tänavune suurim projekt, Muuga sadama idaosa laiendus, kuhu rajati infrastruktuur konteinerterminali jaoks. Praegu käivad läbirääkimised konteinerterminali operaatori leidmiseks. 

Novembri keskel sai lõplikult valmis Tallinna Sadama tänavune suurim projekt, Muuga sadama idaosa laiendus, kuhu rajati taristu konteinerterminali jaoks, vahendab Logistikamaailm. Praegu käivad läbirääkimised konteinerterminali operaatori leidmiseks.

Kui juba suvel teatati, et Euroopa Liidu abiraha toel valmis Muuga sadama idaosas ligi miljard krooni maksev täiendav konteinerterminali infrastruktuur, mis võimaldab sel alal teenindada kuni 350 000 TEUd aastas, siis lõplikult valmis sadama idaosa laiendus hilissügisel. Viimaste töödena lõpetati novembri keskpaigas teede ja tehnovõrkude tööd.

Tallinna Sadama avalike suhete juhi Sven Ratassepa kinnitusel käivad hetkel potentsiaalsete partneritega läbirääkimised konteinerterminali infrastruktuurile operaatori leidmiseks. "Kahjuks ei ole ärisaladuse tõttu võimalik täpsemalt avaldada läbirääkimiste pooli ja sisu," lisas ta.

Muuga sadama idaosas on ettenähtud ka laienduse II etapp. Selle etapi käigus on võimalus ehitada kailiin kuni 1772 m pikkuses ja terminaliala lisanduks juurde kuni 67 ha. Esialgsete plaanide kohaselt oleks Muuga sadama idaosa täielikul väljaarendamisel loodud võimalused konteinerterminalile, mis võiks käidelda 2,5-3 miljonit TEU konteinerit aastas.

Ratassepa sõnul tõusevad aga II etapi tööd päevakorda alles siis, kui on näha kaubavoogude sellist suurenemist, mis vajab käitlemiseks lisavõimsust. Praegu Ratassepa kinnitusel mingit konkreetset aega selles osas paika pandud ei ole. Küll on tehtud kõik vajalikud eeltööd, viidud läbi vajalikud uuringud jne, et vajadusel saaks töödega kiiresti alustada, lisas ta.

Tallinna Sadama järgmise aasta investeeringute plaan veel paigas ei ole, kuna eelarve koostamise protsess alles käib. Mahult jäävad investeeringud aga kindlasti alla käesolevale aastale, kinnitas Ratassepp.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077