Autor: Jaana Pikalev • 14. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CF&S ja Navirail liitusid Eesti Logistikaklastriga

Eesti Logistikaklastriga liitunud ettevõtete ring laieneb – selle aasta viimasel juhtrühma koosolekul otsustati kinnitada klastri uuteks liikmeteks CF&S Estonia AS ja Navirail OÜ. 

CF&S Estonia tegevjuht Kuno Väin usub, et klastriga liitumine aitab tegeleda senisest aktiivsemalt müügi ja turundusega kõikides huvipakkuvates regioonides.

“Olles klastri liige on meil tunduvalt kergem pääseda nö „pildile“, et tutvustada Eestit kui turvalist transiidikoridori koos kõikide pakutavate kõrvalteenustega,” sõnas Väin.

CF&S panus klastri liikmete erinevate teenuste hulka on teiste seas näiteks projekt-  ja ülegabariitse kauba vedu CF&Sle endale kuuluva spetsiaalse raudteeveeremiga kogu 1520 mm rööpmelaiusega raudteedel, China Shipping Company esindamine Eestis ja China Shipping Logistic esindamine Eestis, Lätis ning Leedus.

Naviraili juhi Riivo Sinijärve sõnul soovivad nemad klastri ühistegevuste raames tutvustada ja arendada  mere- ja raudteeveo ühendamisel tekkivat EL sisest transiidikanalit Soomest läbi Eesti Kesk-Euroopasse ja tagasi.

“Meie eesmärk on laiemalt teavitada turge Eestit läbivast põhja-lõunasuunalisest transiidikanalist ja suurendada vastavate teenuste eksporti. Usun, et klastri ühistegevuse tulemusena saame vajalikke uusi kontakte potentsiaalsete tootjate ja klientidega,” rääkis Sinijärv.

Eesti Logistikaklaster on ühisprojekt, mis keskendub liikmete  rahvusvahelisele turundusele,  Eesti logistiliste eeliste tutvustamisele sihtturgudel, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele ning ettevõtete koostööle IT vallas.

MTÜ Logistika ja Transiidi Assotsatsiooni eestvedamisel loodud Eesti Logistikaklastri liikmed  on Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Eesti Raudtee, Tallinna Lennujaam, Paldiski Sadam,  Vopak E.O.S., ERS, DBT, Alexela Logistics, ESTEVE Terminal, CF&S, Spacecom, Smarten Logistics, Contimer, Alekon Cargo, Navirail, Riigiressursside Keskus, Bominflot, Tallinna Tehnikaülikool, Mainori Kõrgkool, Sadamate Liit ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon.

 Klastri projekti toetab 12,8  miljoni krooniga EAS Euroopa Regionaalarengu programmi raames.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077