Autor: Birjo Must • 7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autokoolid punnivad liiklusseadusele vastu

Vähem kui kuu aja pärast kehtima hakkavad liiklusseaduse muudatused võivad poole aasta võrra edasi lükkuda.Eesti Autokoolide Liit soovitas täna riigikogus lugemisele tuleva eelnõu jõustumise edasi lükata, sest kiiruga tehtud muudatustega kaasneks palju segadust.

"Kui seadus praegusel kujul jaanuaris jõustub, siis on kindlasti tarvis sinna juurde luua rakendusmäärused, mis peaksid samuti kiiruga jõustuma," rääkis liidu president Enn Saard. Meie leidsime, et midagi katastroofilist ei juhtuks, kui seadus jõustuks 1. juulil 2011, lisas Saard.

Kiiruga tehtud

"Ega uues seaduses midagi eriti valesti ei olegi. Põhimõte on selles, et riigikogus arutlusele tulevad muudatused on kiiruga tehtud ning valitsuski ei ole selle suhtes ühel meelel," kommenteeris Saard.

Miks tegi liit pöördumise vähem kui kuu aega enne seaduse jõustumist? "Kuna sellel liiklusseadusel on palju rakendusmäärusi, siis ootasime kogu aeg, et need jõustuksid," selgitas Saard. "Näiteks on märkide ja teekattemärgiste määrus veel praeguseni jõustumata. Kui liiklusreeglil märki ei ole, siis seadus õigesti ei toimi."

Klaas: üldpilt olgu selge

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul on liiklusseaduse eelnõu algatatud majandusministeeriumi palvel ning kõik eelnõu punktid on tulnud sealt.

"Kui tekib reaalne oht, et üldpilt läheb segasemaks, kaaluksin ma tõsiselt ka kogu liiklusseaduse jõustumise edasilükkamist," kommenteeris Klaas.

Transpordiettevõtte Elstera AS omaniku ja juhatuse esimehe Kalle Elsteri sõnul on tema ettevõtet puudutavad muudatused arusaadavad ning segaseid asju ta välja tuua ei oska. "Ma ei ole nendesse nüanssidesse süvenenud, mis ennast otseselt ei puuduta," ütles Elster.

Kommentaar

Priit Venemajandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi liiklustalituse juhataja

Uut liiklusseadust ei ole võimalik autokoolides õpetada - liiklusseadus võeti vastu suvel ja sellest ajast saadik on autokoolidel olnud võimalik täpsustada oma õppematerjale. Uue liiklusseaduse muudatustega liiklusreeglite osa peaaegu ei muudeta.

Uue liiklusseaduse jõustumine ei tekita uuest aastast kaost liikluses ega halva seda.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077