Autor: Jaana Pikalev • 6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallas tunnustas Pariisi lennujaamade saavutusi heitgaasi vähendamisel

Transpordi eest vastutav Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas avaldas täna tunnustust Pariisi Charles De Gaulle'i ja Orly lennujaamale CO2 heite vähendamise eest.

Selle auks korraldatud tseremoonial andis asepresident Kallas Aéroports de Paris' presidendile ja peadirektorile Pierre Graffile üle sertifikaadid, mis tähistavad lennujaamade edusamme lennujaamade CO2 akrediteerimissüsteemi raames, mis on selle tööstusharu 2009. aasta juunis esitatud algatus.

Tseremooniakõnes ütles asepresident Kallas: „Vähem kui kahe aasta jooksul on lennujaamade CO2 akrediteerimissüsteemiga ühinenud 28 lennujaama 15st Euroopa riigist, seades niiviisi säästvuse oma transpordipoliitika keskmesse.” Ta õnnitles Rahvusvahelise Lennujaamade Nõukogu Euroopa esindust lennujaamade CO2 akrediteerimissüsteemi edu eest ja tunnustas Aéroports de Paris' tehtud edusamme CO2 heite vähendamisel Pariisi Charles De Gaulle'i ja Orly lennujaamas, mida läbib igal aastal kokku 83 miljonit inimest. Vähendatud CO2 heitkogus kahes Pariisi lennujaamas kokku on 6000 tonni aastas, mis on üldjoontes võrdne umbes 300 keskmise kodumajapidamise aastase heitkogusega.

Asepresident Kallas lisas, et komisjon toetab igati tööstusharude selliseid algatusi. „Me oleme kliimamuutuste vastu võitlemisel edukad üksnes siis, kui üksikisikud ja ettevõtjad täiendavad seadusandjate meetmeid, et viia Euroopa lennundussüsteem üle säästvamale alusele kooskõlas ajalukku mineva kokkuleppega, mis saavutati Euroopa eestvedamisel hiljuti toimunud ICAO assambleel.”

Lennujaamade CO2 akrediteerimissüsteem on Rahvusvahelise Lennujaamade Nõukogu Euroopa esinduse loodud CO2 heitkoguste majandamise sertifitseerimise aastaprogramm, mis koosneb neljast järkjärgulisest akrediteerimistasemest: kaardistamine, vähendamine, optimeerimine ja neutraalsus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077